•  

Neem contact op

Arnoud Martens

T +31 6 3015 1903
E a.martens@ploum.nl

Print mijn CV

Arnoud Martens

Advocaat

Specialisatie

Arnoud is gespecialiseerd in het adviseren en procederen over (met name) merkenrechten, modelrechten, auteursrechten en handelsnaamrechten. Arnoud heeft in het bijzonder ervaring met het voeren en coördineren van grote procedures met een Europees karakter.

Achtergrond

Arnoud studeerde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Tijdens zijn studie was hij student-assistent van prof. Antoon Quaedvlieg. Ook studeerde Arnoud een half jaar aan de University of Iowa in de Verenigde Staten. In 2016 werd Arnoud beëindigd als advocaat. In 2018 maakte hij de overstap naar Ploum.

Verstand van zaken is meer dan juridische kennis

Arnoud heeft een onuitputtelijke kennis van het intellectuele-eigendomsrecht en relevante uitspraken. Hij maakt gemakkelijk de vertaalslag van parate juridische kennis naar pragmatische adviezen, waarmee de business echt verder kan. Soms is een procedure voor een rechtbank het laatste zetje naar een minnelijke oplossing. Daar brengt Arnoud zijn processuele vaardigheid samen met de kunst van het schikken.

Lidmaatschappen en nevenfuncties

  • Vereniging Intellectuele Eigendom Proces Advocaten (VIEPA)
  • Benelux-vereniging voor merken-en modellenrecht (BMM)
  • MARQUES, the European Association of Trade Mark Owners
  • Association Internationale pour la Protection de la Propriété Intellectuelle (AIPPI)
  • Vereniging voor Reclamerecht (VvRr)

Publicaties

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Arnoud Martens heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Intellectueel eigendomsrecht

Op grond van deze registratie is Arnoud Martens verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.