Advocaat, Partner

Dennis Zieren

Specialisatie

Dennis heeft ruime kennis en ervaring op het gebied van het opstellen, beoordelen en uitonderhandelen van IT-contracten voor zowel serviceproviders als afnemers. Ook staat Dennis geregeld cliënten bij in procedures op het gebied van het IT-recht. Zowel in procedures voor de rechter als in arbitrageprocedures. Vanuit zijn vakgebied is Dennis o.a. actief binnen het Platform Outsourcing Nederland.

Vanuit de IT-praktijk is het Europese- en nationale aanbestedingsrecht een belangrijk onderdeel van de praktijk van Dennis gaan vormen. Inmiddels beperkt de kennis en ervaring van Dennis op gebied van het aanbestedingsrecht zich dan ook niet meer tot de IT-sector, maar staat Dennis zowel aanbestedende diensten als inschrijvers/gegadigden vanuit in verschillende sectoren, waaronder maar niet uitsluitend de bouw-, de energie-, onderwijs-, verzekeringen- en de zorgsector. Naast het adviseren en procederen over de aanbesteding  van reguliere overheids- en speciale sectoropdrachten, houdt Dennis zich bezig met andere aanbestedingsrechtelijke onderwerpen zoals concessies, quasi inbesteden, horizontale publieke samenwerking, 2B-diensten, private aanbestedingen en Best Value Procurement/Prestatieinkoop.

Dennis heeft twee postdoctorale Grotius specialisatieopleidingen afgerond: Informaticarecht (2002) en Europees en Nederlands aanbestedingsrecht (2009).

Dennis heeft in zijn praktijk veel cliënten in de zorgsector en maakt daardoor, behalve van het Team Technologie, Media en Telecom, ook deel uit van het Team Zorg van Ploum.

Voorts vervult Dennis verschillende nevenfuncties; hij is onder andere bestuurslid van het Kinderrevalidatie Fonds Adriaanstichting.

Wat klanten aangeven

‘The client service is always excellent, as is the quality of the advice. Dennis Zieren stands out. There is deep data privacy and data protection knowledge across the team. Client driven, focused and always there when you need them.’ - Legal 500 EMEA 2021

‘Dennis Zieren provides personal and to-the-point advice that is of great added value to the client. Go-to person for all our ICT law, privacy and data protection law matters. Easy to work with and very responsive.’ - Legal 500 EMEA 2021

Achtergrond

Dennis (1970) is in 1995 afgestudeerd aan de Universiteit Leiden en is sinds 1999 werkzaam bij Ploum (vanaf 2006 als partner). Vanuit een brede commerciële advies- en procespraktijk heeft Dennis zich vanaf 2000 nader gespecialiseerd in eerst het IT & Privacyrecht en later ook in het aanbestedingsrecht.

Publicaties

 • ‘Innovatie binnen IT Outsourcing Relaties’, co-auteur, Platform Outsourcing Nederland, 2014

Lidmaatschappen

 • ITechLaw
 • Nederlandse Vereniging voor Aanbestedingsrecht (NVvA)
 • Nederlandse Vereniging voor Informaticatechnologie en Recht (NVvIR)
 • Vereniging Privacy Recht (VPR)
 • Vereniging Informaticarecht Advocaten (VIRA)

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Dennis Zieren heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Aanbestedingsrecht; en
 • ICT-recht: sub rechtsgebied privacy recht.

Op grond van deze registratie is Dennis Zieren verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Stel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

 • Volgen wat u interessant vindt
 • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
 • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
 • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.