• Start-up

Start-up en cliënt van Ploum

Ook een startende ondernemer krijgt vroeg of laat te maken met uiteenlopende juridische vraagstukken. Wij begrijpen dat startende ondernemers hun tijd en geld liever in andere dingen, zoals de ontwikkeling van hun onderneming steken. Het is echter belangrijk om in de opstartfase goed juridisch advies in te winnen, zodat u vervolgens met een gerust hart verder kunt bouwen aan uw business.

Ploum heeft ruime ervaring in het adviseren van startende ondernemingen en wij zijn dan ook graag uw business partner op het juridische vlak. Wij geloven in langdurige relaties met cliënten en willen hier dan ook graag in investeren. Uitgangspunt is dat Ploum start-ups in de opstartfase tegemoet komt qua kosten, maar dat startups dezelfde aandacht, service en expertise krijgen als al onze andere cliënten. Daarnaast hebben start-ups toegang tot het inhouse juridisch opleidingsinstituut “Ploum Academy”, cliënt events en knowhow.

U kunt bij ons terecht

Wij hebben alle kennis in huis om de juridische valkuilen en kansen te signaleren. Op die manier heeft u vooraf voldoende zekerheid en kunt u voorkomen dat er achteraf fouten hersteld moet worden. We kunnen u bijvoorbeeld helpen met het opstellen en reviewen van contracten, het beschermen van uw ideeën, het opstellen van arbeidscontracten, het waarborgen van de privacy van uw werknemers, klanten en leveranciers, het opstellen en reviewen van algemene voorwaarden en het aanvragen vergunningen.

Juridische quickscan voor startende ondernemers

Wilt u een globaal idee krijgen van de belangrijke juridische aandachtspunten en knelpunten voor startende ondernemingen, vraag dan onze juridische quickscan aan. In dit boekje stippen wij de aandachtspunten per rechtsgebied voor u aan. Heeft u vragen naar aanleiding van deze quickscan neemt u dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag verder op weg.

Citylab010 & Move2Social

Ploum is al jarenlang trotse partner van Citylab010. Citylab010 is een initiatief van de gemeente Rotterdam. De gemeente Rotterdam stelt jaarlijks 3 miljoen beschikbaar aan subsidies voor innovatieve plannen van Rotterdammers waar de stad beter van wordt. Als echt Rotterdams kantoor dragen wij met veel plezier ons steentje bij door de plannenmakers die een subsidie willen aanvragen of al hebben gekregen, van juridisch advies te voorzien.

Sinds 2018 is Ploum ook partner van Move2Social Rotterdam. Move2Social helpt sociale ondernemingen om een professionaliseringsslag te maken, door te groeien en groeikapitaal te verkrijgen. De sociale ondernemingen die door Move2Social geselecteerd worden om deel te nemen, doorlopen een groeiprogramma van drie maanden waarin zij workshops krijgen, expertmeetings bijwonen en gecoacht worden door een businesscoach. Ploum verzorgt voor Move2Social juridische workshops en helpt de sociale ondernemingen bij hun juridische vragen.

Wilt u meer weten over deze programma’s laat het ons dan weten, dan kunnen wij u met de juiste mensen in contact brengen.

Vragen?

Wilt u meer weten of heeft u een juridische vraag? Neem dan vrijblijvend contact op met een van onze teamleden.

Wij bouwen graag met u samen aan het succesvol maken van uw onderneming!

Juridische Quickscan

Meer informatie

Sabin Tigu

M +31 6 2269 3321
E s.tigu@ploum.nl

Kim Prooij

M +31 6 1332 7710
E k.prooij@ploum.nl

Iris Brinkhof

M +31 6 1255 6792
E i.brinkhof@ploum.nl

Bekijk alle contactpersonen