• Nieuws

Team Ploum haalt € 6.065,- op voor de ‘Walk In Her Shoes’ actie

06 juni 2016
MVO - Over Ploum

Ook dit jaar heeft Ploum de ‘Walk In Her Shoes’ actie  van CARE Nederland gesteund. 14 medewerkers van Ploum hebben maandag 30 mei tot en met zondag 5 juni jl. in totaal meer dan 750 km gelopen. Team Ploum heeft in ruim een maand tijd 125 donaties ontvangen en hiermee € 3.565,- opgehaald. Daar bovenop heeft het kantoor € 2.500,- gedoneerd. In totaal heeft team Ploum € 6.065,- opgehaald voor de ‘Walk In Her Shoes’ actie.

Team Ploum bestond uit: Angela Gerrets-van Gilst, Caroline Kooijman-Hoegee, Eline Hogervorst, Ewa Krysmann, Joris van de Bunt, Marieke Groenendijk, Marijke Siben, Martine van der Horst, Michel Jacobs, Princess Roseval, Rachel Kostense-Visser, Shaharzaad Said, Stan Commissaris en Tessa Morssinkhof. Het bestuur feliciteert haar teamleden met het behalen van de doelstelling en dankt hierbij alle donateurs.

De opbrengst van de ‘Walk In Her Shoes’ actie gaat naar vrouwen in de allerarmste gebieden in de wereld om ze te helpen een eigen bedrijfje te starten en te werken aan een betere toekomst voor hen en voor hun kinderen. Met de ‘Walk In Her Shoes’ actie heeft CARE Nederland dit jaar € 18.209,- opgehaald. Lees de blog met alle updates en foto’s van alle deelnemers.

Betrokken medewerkers maken het verschil

Michel Jacobs, partner en lid MVO commissie: “Het werk van CARE inspireert en de betrokkenheid bij deze actie van CARE brengt ook samenhorigheid mee. De actie biedt kansen voor vrouwen en meisjes om onderwijs te volgen, zich verder te ontwikkelen en verdient simpelweg onze niet aflatende steun. Ik ben er dan ook trots op dat wij ook dit jaar weer dit goede doel hebben kunnen steunen. De dagelijkse wandelingen van tenminste 7 kilometer – ook samen met mijn kantoorgenoten –  waren erg leuk en in alle opzichten positief om te doen”.

Ploum heeft oog voor de maatschappij in Nederland en daarbuiten. Met inhoudelijke bijdragen voor IMC Weekendschool en CityLab010 maar ook sportieve bijdragen zoals met de ‘Walk In Her Shoes’ actie maakt Ploum het verschil met haar bevlogen medewerkers.

“Naast het lopen hebben enkele medewerkers zich extra ingezet en afgelopen week diverse activiteiten georganiseerd. Zo was er na de lunch een groepswandeling naar De Trap georganiseerd en liepen zij daar nog eens 180 (keer 2) treden extra. En op onze wekelijkse borrelavond werd er een benefiet borrel georganiseerd waar collega’s heerlijke hapjes of lootjes konden kopen. De volledige opbrengst van die borrel ging naar de ‘Walk In Her Shoes’ actie”, aldus Jacobs.

Ploum is partner van CARE Nederland

Kantoor is partner van CARE Nederland en onderschrijft de missie en visie van CARE. Deze organisatie (oorspronkelijk Marshallhulp) is één van de grootste internationale hulp,- en ontwikkelingsorganisatie ter wereld en richt zich op de bestrijding van armoede en de oorzaken daarvan. CARE werkt in meer dan 80 landen en bereikt meer dan 80 miljoen mensen. CARE heeft een speciale focus op het stimuleren van ondernemerschap en richt zich daarbij voornamelijk op het bieden van kansen aan vrouwen.

In Nederland is deze ‘Walk in Her Shoes’ actie in 2015 van start gegaan. In 2015 hebben medewerkers van Ploum zich voor het eerst hiervoor ingezet en in totaal ruim €6.000 aan sponsorgelden aan CARE gedoneerd.

Meer informatie

Michel Jacobs

M +31 6 2248 1779
E m.jacobs@ploum.nl

Print dit artikel