• Nieuws

M&A deals uitgelicht 2e helft 2019 en Q1 2020

09 maart 2020
Fusies & overnames

2019 was een druk jaar voor het M&A team van Ploum. Het team adviseerde haar cliënten bij meer dan 25 overnames en fusies, in diverse sectoren. Het M&A team van Ploum bestaat uit 5 partners, die ieder worden ondersteund door enkele medewerkers. Bovendien hebben wij 2 notarissen die zelf met hun teams ook zeer actief zijn op M&A gebied.

Het M&A team is actief in vele verschillende sectoren, maar het zwaartepunt ligt bij de sectoren energie, transport&logistiek, automotive, verzekeringen en IT/digital.

In deze bijdrage delen wij enkele van onze succesverhalen uit de afgelopen periode.

Windpark Oostflakkee verkocht aan Enercon

Ploum stond de aandeelhouders van Windpark Oostflakkee bij in de verkoop van Windpark Oostflakkee aan Enercon, een Duitse leverancier van windturbines.  Windpark Oostflakkee is een windenergieproject op land in Oostflakkee, 30 km ten zuidwesten van Rotterdam. Binnen dit  windenergieproject zullen 8 windturbines worden gerealiseerd met een totaal opgesteld vermogen van 32MW.

Jeroen Terstegge

Pointlogic HR verkocht aan SD Worx

Het team van Ploum stond de aandeelhouders van Pointlogic HR bij in de verkoop van Pointlogic HR aan SD Worx, een in België gevestigd softwarebedrijf voor salaris- en HR-administratie. Pointlogic HR biedt softwareoplossingen en services aan welke er op zijn gericht om de betrokkenheid van medewerkers te verbeteren via datagestuurde communicatie over hun beloningspakketten.

Albert Wiggers

 

Unit4 verkoopt Unit4 Financial Intermediairen aan Dias Software

Dias Software, een Nederlandse leverancier van software voor financiële intermediairs en verzekeringsmakelaars, heeft Unit4 Financial Intermediates overgenomen van onze klant Unit4, een in Nederland gevestigd softwarebedrijf dat bedrijfssoftware en ERP-applicaties en aanverwante diensten voor mensen in dienstenorganisaties ontwerpt en levert. Met de acquisitie van Unit4 Financial Intermediates is 50% van de aandelen in Aplaza, een Nederlands softwarebedrijf, overgenomen.

Stephan Sluijters

 

Peinemann Holding neemt het industriële verhuisbedrijf G. van Harten B.V. over

We hebben koper Peinemann Holding bijgestaan ​​bij de aankoop van de aandelen in G. van Harten B.V.. G. van Harten is een industrieel verhuisbedrijf dat specialist is op het gebied van de verhuizing van grote industriële installaties. Peinemann is een familiebedrijf

Albert Wiggers

 

Volta Ventures investeert in Widget Brain

Volta Ventures, een in Amsterdam gevestigd seed- en early stage venture capital-fonds, heeft een belang verworven in Widget Brain: een snelgroeiende startup gevestigd in Rotterdam, die technologie biedt om roostering te optimaliseren. Widget Brain zal de investering gebruiken om hun activiteiten wereldwijd uit te breiden, bestaande partnerschappen te intensiveren en sneller nieuwe te creëren in Australië, Europa en Noord-Amerika. Ploum stond de aandeelhouders van Widget Brain bij.

Joost Kool en Lucas Lustermans

 

Unit4 verkoopt de FIT / FMS-activiteiten aan Pantheon

Ploum stond Unit4 bij in verkoop van de FIS / FMS-softwareactiviteiten van Unit4 aan Pantheon Automatisering. Unit4 is een Nederlandse bedrijfssoftwareprovider.

Stephan Sluijters en Geert de Nijs

 

Volkswagen Pon Financial Services en de Van Tilburg Bastianen Groep nemen Auto Borchwerf over

Autoleasedienstverleners Volkswagen Pon Financial Services en de Van Tilburg Bastianen Groep hebben Auto Borchwerf overgenomen van haar aandeelhouders. Auto Borchwerf is een in Nederland gevestigde autodealer. Team Ploum trad in deze transactie op voor Auto Borchwerf.

Nick Hessels

 

Concordia de Keizer neemt Employee Benefits Consultants Nederland (EBCN) over

Wij assisteerden koper ConcordiadeKeizer bij de overname van Employee Benefits Consultants Nederland (EBCN), een financieel adviseur van bedrijven op HR-gebied.

Albert Wiggers

 

ENGIE Services heeft Holland Systemen overgenomen van VolkerWessels

Onze klant ENGIE Services, een Nederlandse leverancier van technologische oplossingen, heeft Holland Systemen, een Nederlandse leverancier van geïntegreerde beveiligingssystemen, overgenomen van VolkerWessels, een Nederlands bouwbedrijf. De overname van Holland Systemen weerspiegelt de intentie van Engie om zich te concentreren op integrale technologische oplossingen en digitalisering. Engie hoopt dat de acquisitie hun marktpositie in de beveiligingssector zal versterken. Holland Systemen wordt onderdeel van ENGIE Fire Safety & Security. Met de nieuwe samenwerking van Engie hoopt Holland Systemen haar groeiproces te versnellen en haar dienstverlening verder te optimaliseren.

Nick Hessels en Alette Brehm

 

Matrans Holding neemt SCA Logistics over van SCA

Matrans Holding, een Nederlands logistiek bedrijf, heeft SCA Logistics overgenomen van SCA, een Zweedse producent van papier- en papierproducten. SCA Logistics exploiteert een op- en overslagterminal van containers en bulkgoederen in Rotterdam en heeft ongeveer 80 medewerkers.

Albert Wiggers en Deborah Nizamoeddin