•  

Neem contact op

Sabin Tigu

M +31 6 2269 3321
E s.tigu@ploum.nl

Print mijn CV

Sabin Tigu

Advocaat, partner

Sabin is werkzaam als advocaat in het team intellectuele eigendom.

Specialisatie: intellectueel eigendomsrecht

Sabin houdt zich met name bezig met het merken-, modellen-, auteurs- en het handelsnaamrecht en adviseert en procedeert veel over kwesties rondom deze intellectuele eigendomsrechten. Verder adviseert hij veel over domeinnamen en is hij goed bekend met het procederen voor de administratieve gerechten zoals WIPO. Hij heeft veel ervaring opgedaan om grootschalige en langdurige projecten voor internationale cliënten op het gebied van parallelhandel en namaakbestrijding te begeleiden en uit te voeren, al dan niet in het kader van Douane-aanhoudingen.

Daarnaast zit hij in het start-up team en adviseert hij startende bedrijven in algemene juridische vraagstukken.

Achtergrond

Na een carrière als proftennisser heeft Sabin de Master Bedrijfsrecht behaald aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in 2011. Sinds 2012 is hij werkzaam bij Ploum op de sectie Intellectuele-eigendomsrecht. Sabin is lid van verschillende verenigingen op het gebied van intellecutele-eigendomsrecht. Sabin is sinds september 2018 redactielid van het BMM Bulletin.

Verstand van zaken is meer dan juridische kennis

Sabin gelooft in duidelijk en pragmatisch adviseren waarbij het doel altijd is om daadwerkelijk de handvatten te geven waar een cliënt iets mee kan. Helaas zijn juridische conflicten niet altijd te voorkomen en kan procederen ook een commerciële keuze zijn.

Willem Leppink heads the group (intellectual property) and is supported by senior associate Sabin Tigu in assisting clients including Harley-Davidson, Arla Foods, Donna Karan, and the Ford Motor Company.

Lidmaatschappen

Publicatie

  • ‘Niet-traditionele inbreuk: Over wat boefjes nog meer doen’, BMM Bulletin 2/2019, p. 63-68

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Sabin Tigu heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Intellectueel eigendomsrecht

Op grond van deze registratie is Sabin Tigu verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.