•  

Neem contact op

Rutger Ploum

M +31 6 2269 3315
E r.ploum@ploum.nl

Print mijn CV

Rutger Ploum

Advocaat, partner

Rutger (1964) is in 1989 afgestudeerd in Leiden, waarna hij stage heeft gelopen op de Nederlandse Ambassade in Jakarta, om handelsmissies tussen Nederland en Indonesië op te zetten. Daarna is hij begonnen als advocaat in Rotterdam. in 1995 was hij één van de zeven oprichters van Ploum.

Rutger adviseert en procedeert op het gebied van het arbeidsrecht. Hij heeft zich daarbij toegelegd op individueel en collectief ontslagrecht, reorganisaties (inclusief WMCO, sociaal plan en de SER Fusie Gedragsregels), arbeidsovereenkomsten, CAO-kwesties, overeenkomsten van opdracht, aanstelling en ontslag van statutair bestuurders, disciplinaire maatregelen, zieke werknemers, medezeggenschapsrecht en pensioenrecht. Rutger wordt als oplossingsgericht, scherp en vooruitdenkend ervaren. Rutger werkt voor zowel grote (beursgenoteerde) ondernemingen als middelgrote bedrijven en stichtingen. Daarnaast is hij gespecialiseerd in het ontslag van statutair bestuurders. Rutger is tevens lid van de werkgroep Ontslagrecht VAAN, de werkgroep die het parlement adviseert over stelselherziening Ontslagrecht.

Na in 2000 de Post Academische Leergang Arbeidsrecht te hebben voltooid, heeft Rutger in 2009 de opleiding Alternative Dispute Resolution aan de Universiteit van Amsterdam afgerond. Behalve advocaat en partner is hij ook mediator en is hij als docent aan diverse instellingen, zoals de Academie voor de Rechtspraktijk, verbonden.

“Highly knowledgeable” group head Rutger Ploum is noted for “his responsiveness, political savvy and spot-on risk assessments.” – Legal 500 EMEA 2018

Lidmaatschappen

  • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
  • Vereniging Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VRAA)
  • Vereniging voor Arbeidsrecht
  • Vereniging Arbeidsmediators Nederland (VAN)