•  

Neem contact op

Nick Hessels

M +31 6 2269 3330
E n.hessels@ploum.nl

Print mijn CV

Nick Hessels

Advocaat, partner

Nick (1969) is afgestudeerd in de periode van 1987 tot 1993 aan de Rijksuniversiteit in Leiden, in de richtingen civiel- en bedrijfsrecht. Tevens heeft hij gestudeerd in Parijs en Gainesville in de Verenigde Staten. Daarna is hij bij Loeff Claeys Verbeke in Amsterdam werkzaam geweest, tot zijn overstap in 1996 naar Ploum. Na een tussenstap van vierenhalf jaar als senior legal counsel bij KPN en Post NL, is Nick in 2005 weer teruggekeerd naar Ploum. Nick is advocaat en partner.

“In-depth knowledge of Legal issues and deal risks” – Legal 500 EMEA 2013

Naast fusies en overnames, adviseert en procedeert Nick op het gebied van joint ventures. Hij doet veel crossborder-werk. Nick heeft drie Grotius specialisatieopleidingen succesvol afgerond, te weten Corporate Structures, Corporate Transactions en Mededingingsrecht. Ook heeft hij de postdoctorale praktijkleergang Ondernemingsrecht afgerond.

Legal 500 EMEA 2013 zegt over Nick: “In-depth knowledge of Legal issues and deal risks.”

Legal 500 EMEA  2014 zegt over Nick: Nick Hessels and Stan Commissaris are “very proactive lawyers, with good sector knowledge and a can-do mentality.”

Lidmaatschappen

  • Grotius Fellowship

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Nick Hessels heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Ondernemingsrecht: sub rechtsgebied vennootschappen en sub rechtsgebied fusies en overnames.

Op grond van deze registratie is Nick Hessels verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.