•  

Maurice Verhoeven

Advocaat, partner

Maurice is in 1995 afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, in de afstudeerrichtingen Privaatrecht en Bedrijfsjuridisch. Hij heeft ook gestudeerd aan de Thames Valley University in Londen. Hij heeft onder meer gewerkt bij Trenité Van Doorne (thans Simmons & Simmons). In 2003 maakte hij de overstap naar Ploum en is vanaf 2005 partner op de sectie Corporate Litigation.

Maurice Verhoeven has considerable expertise in professional liability. – Legal 500 EMEA 2020

Specialisatie

Maurice procedeert en adviseert vooral op het gebied van Corporate Litigation en Commercial Litigation. Maurice heeft een jarenlange ervaring op het gebied van aandeelhoudersgeschillen, enquêteprocedures, overname geschillen en geschillen omtrent een gedwongen verkoop of gedwongen overname van aandelen. Voorts adviseert en procedeert Maurice veel op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid en beroepsaansprakelijkheid van met name accountants, advocaten, fiscalisten, notarissen, corporate finance adviseurs en vermogensbeheerders. Maurice wordt daarbij veelal ingeschakeld door verzekeraars, waarbij Maurice de D&O claims en beroepsaansprakelijkheidsclaims behandelt. Ook komt het voor dat Maurice als monitoring counsel voor de verzekeraars functioneert. Maurice treedt verder op voor gerenommeerde accountantskantoren op het gebied van beroepsaansprakelijkheid.

Maurice heeft in 2001 de Grotius specialisatieopleiding Vennootschap- en Ondernemingsrecht succesvol (cum laude) afgerond. Maurice is verder lid van de Vereniging voor Corporate Litigation en doceert regelmatig op het gebied van het civiele procesrecht en op het gebied van beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheid.

Publicaties

  • ‘De Aansprakelijkheid van de (beoogd) curator’, Tijdschrift Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht (TAV), jaargang 2, nummer 1, januari 2016 (SDU)
  • ‘Hoofdelijke aansprakelijkheid van bestuurders’, BestuurRendement, jaargang 18, nummer 1, januari 2015 (Rendement Uitgeverij)
  • ‘Claim? Verzekering dekt het wel’, BestuurRendement, jaargang 17, nummer 5, mei 2014 (Rendement Uitgeverij)
  • ‘Civielrechtelijk bestuursverbod kan sneller worden opgelegd’, BestuurRendement, jaargang 17, nummer 2, februari 2014 (Rendement Uitgeverij)

Lidmaatschappen

  • Vereniging voor Corporate Litigation

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Maurice Verhoeven heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Burgerlijk procesrecht; en
  • Ondernemingsrecht

Op grond van deze registratie is Maurice Verhoeven verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.