•  

Expertises

Neem contact op

Maarten Coumou

M +31 (0)6 30 25 58 44
E m.coumou@ploum.nl

Print mijn CV

Maarten Coumou

Advocaat

Maarten (1989) is in 2013 afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en heeft daar de master Arbeidsrecht gedaan. Tijdens zijn masterjaar is hij bestuurslid geweest van het aan de master verbonden Arbeidsrechtdispuut.

Van 2013 tot begin 2017 is hij werkzaam geweest als advocaat arbeidsrecht bij een groot advocatenkantoor in Rotterdam. Na een jaar buiten de advocatuur te hebben gewerkt, is Maarten sinds maart 2018 werkzaam bij Ploum als advocaat op de sectie Arbeidsrecht. Maarten heeft ervaring met het individuele- en collectieve ontslagrecht, overgang van onderneming, (de werkingssfeer van) cao’s, het opstellen en reviewen van arbeidsovereenkomsten (ook voor statutair bestuurders), (langdurige) arbeidsongeschiktheid van werknemers medezeggenschapsrecht.

Maarten heeft ten slotte een bijzondere interesse en veel ervaring op het gebied van internationale tewerkstelling (arbeidsmigratie).

Lidmaatschappen

  • Vereniging voor Arbeidsrecht
  • Vereniging Rotterdamse Arbeidsrechtadvocaten (VRAA)
  • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Maarten Coumou heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht: sub rechtsgebied collectief ontslag, sub rechtsgebied internationaal arbeidsrecht en sub rechtsgebied medezeggenschap

Op grond van deze registratie is Maarten Coumou verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.