Advocaat, Partner

Jeroen Terstegge

Specialisatie

Jeroen is werkzaam als advocaat op de sectie ondernemingsrecht. Jeroen is gespecialiseerd in het ondernemings- en vennootschapsrecht. Hij heeft veel ervaring met het begeleiden van M&A-trajecten, (her)structureringen en joint ventures. Daarbij trad hij op voor een grote verscheidenheid aan nationale en internationale cliënten. Daarnaast adviseert hij over uiteenlopende kwesties op het gebied van ondernemings- en vennootschapsrecht.

Wat klanten aangeven

"Jeroen Terstegge is an outstanding lawyer who is very knowledgeable." – Legal 500 EMEA 2022

Jeroen is a dedicated, fast thinking and very clever lawyer who is able to oversee the whole spectrum. He is able to make highly complicated matters look simple. Jeroen is very client focused and responsive and has a real can-do mentality that is combined with great detailed knowledge of corporate and energy related aspects. A very pleasant person to work with who is able to build bridges between different opinions while still getting the best deal over the line for us. – Arjen van der Weijden, General Counsel ONE-Dyas

Achtergrond en ervaring

Jeroen studeerde in 2007 af in de richting Privaatrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Eerder voltooide hij zijn studie Bedrijfskunde met specialisatie Strategic Management aan diezelfde universiteit. In 2009 deed hij de English Legal Methods Summer School aan de University of Cambridge. In 2011 rondde hij de Grotius specialisatieopleiding Vennootschaps- en Ondernemingsrecht cum laude af.

Sinds 2013 werkt Jeroen aan zijn promotieonderzoek over de beperking van de bevoegdheid van bestuurders van rechtspersonen, in het bijzonder bij naamloze en besloten vennootschappen.

Publicaties

 • ’Instructierecht en de Flex-BV: Hier spreekt de algemene vergadering van uw vennootschap om u de volgende opdracht te geven’, WPNR 2014 (7011), p. 259-269
 • ’Doelloze vennootschappen (en alles dat daarmee samenhangt)’, WPNR 2014 (7038), p. 1063-1068
 • ‘Mannen en vrouwen van staal’, in: B.F. Assink, e.a. (red.), De toekomst van het ondernemingsrecht – het ondernemingsrecht van de toekomst, Uitgave vanwege het Instituut voor Ondernemingsrecht deel 99, Deventer: Kluwer 2015, p. 537 – 547
 • ‘Awater en de andere(n), WPNR 2017 2017 (7141), p. 231 – 234
 • ‘Das Leben der Anderen’, WPNR 2019 (7259), p. 795 – 802
 • ‘Algemeen of concreet? Wie het weet mag het zeggen......’, WPNR 2020 (7280), p. 311
 • Annotatie bij ‘Rb. Den Haag 13 februari 2020, ECLI:NL:RBDHA:2020:14237, JIN 2021/63
 • Annotatie bij Rb. Limburg 28 april 2021, ECLI:NL:RBLIM:2021:3797, JIN 2021/141

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

Jeroen Terstegge heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

 • Ondernemingsrecht: sub rechtsgebied bestuurdersaansprakelijkheid, sub rechtsgebied fusies en overnames, sub rechtsgebied vennootschappen en sub rechtsgebied verenigingen en stichtingen;

Op grond van deze registratie is Jeroen Terstegge verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Track recordsStel direct een vraag

Inschrijven nieuwsbrief

Persoonlijke gegevens

 

Bedrijfsgegevens

Meer informatie over hoe we uw persoonlijke gegevens gebruiken, kunt u lezen in ons Privacy statement. U kunt uw voorkeuren altijd wijzigen via de link ‘Wijzig uw gegevens' of u afmelden via de link ‘Afmelden'. Deze links vindt u onderaan ieder bericht dat u van Ploum ontvangt.

* Verplicht in te vullen velden.

Geïnteresseerd in

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

 • Volgen wat u interessant vindt
 • Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses
 • Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy
 • Vraag en antwoord mogelijkheden gebruiken bij artikelen

Account aanmaken

Haal alles uit Ploum.nl. Binnen een minuut geregeld.

*Verplicht in te vullen velden.

Ik heb al een account

Voordelen Mijn Ploum

Volgen wat u interessant vindt

Krijg aanbevelingen op basis van uw interesses

Snel inschrijven voor kennisevents en Ploum Academy

Reacties op artikelen plaatsen


Waarom vragen we uw naam?

We vragen u om uw voor- en achternaam zodat wij die kunnen gebruiken als u zich bijvoorbeeld inschrijft op een Ploum Kennisevent.

Wachtwoord

Er wordt automatisch een wachtwoord voor u aangemaakt. Zodra uw account is aangemaakt ontvangt u dit wachtwoord in een welkomstmail. U kunt er direct mee inloggen. Dit wachtwoord kunt u indien gewenst ook zelf aanpassen via de wachtwoord vergeten functie.