•  

Geert de Nijs

Advocaat

Geert is werkzaam als advocaat op de sectie ondernemingsrecht.

Specialisatie: advies bij fusies en overnames

Geert adviseert Nederlandse en internationale cliënten bij (grensoverschrijdende) fusies en overnames, MBO’s, joint ventures, herstructureringen, management- en werknemersparticipaties en andere strategische transacties. Hij heeft ruime ervaring met het van A tot Z begeleiden van M&A transacties (zowel buy- als sell-side) en joint ventures, waaronder het verrichten en coördineren van juridisch (vendor) due diligence, opstellen van transactiedocumentatie en het coördineren van transactieteams. Tevens adviseert hij over vennootschappelijke en contractuele kwesties en corporate governance vraagstukken.

Achtergrond

Naast eerder als advocaat werkzaam geweest te zijn bij Loyens & Loeff en HVG Law, is Geert ruim twee jaar in-house counsel geweest bij een wereldwijd opererende producent van offshore equipment in de olie, gas en renewables industrie.

Verstand van zaken is meer dan juridische kennis

Door zijn ervaring als bedrijfsjurist bij Huisman Equipment heeft Geert, naast de juridische kant van een transactie, bij uitstek ook oog voor het grotere speelveld en de vele belangen, persoonlijke verbanden en karakters die komen kijken bij een intensief M&A traject.

Voorbeelden recent werk

  • Begeleiden van de founder van een high performance hosting company bij de 100% verkoop aan één van de grootse video game publishers ter wereld
  • Begeleiden van een Quote-500 familiebedrijf bij het professionaliseren van hun governance structuur
  • Begeleiden van een wereldwijd opererende horticultuur specialist met koninklijk predicaat bij de acquisitie van een producent van high-tech logistieke oplossingen voor de glastuinbouw

(Grotius) Opleidingen

  • Rechtsgeleerdheid, Erasmus Universiteit Rotterdam (2009)
  • Exchange student, University of Baltimore, Baltimore (MD), USA (2008)
  • Leergang Mergers & Acquisitions: Law, Finance, Skills, post-graduate course, ZIPO / VU Amsterdam (2017)