•  

Expertises

Neem contact op

Frank Barendrecht

M +31 6 2322 0798
E f.barendrecht@ploum.nl

Print mijn CV

Frank Barendrecht

Advocaat

Frank (1982) is in 2005 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht. Van 2005 tot 2011 werkte Frank bij de Autoriteit Consument en Markt (toen nog de Nederlandse Mededingingsautoriteit), met korte detacheringen bij de Consumentenautoriteit en de Zuid-Afrikaanse mededingingsautoriteit. Sinds 2011 werkt hij als advocaat bij Ploum.

Frank adviseert en procedeert op het gebied van het mededingingsrecht, waarbij zijn ervaring bij de ACM hem goed van pas komt. Bovendien heeft Frank in 2008 de Grotius specialisatieopleiding mededingingsrecht afgerond. Frank bedient cliënten in tal van sectoren, maar heeft bijzondere aandacht voor de zorgsector. Voor cliënten in de zorgsector adviseert en procedeert Frank ook op diverse terreinen van het gezondheidsrecht. Frank coördineert daarnaast het Team Zorg van Ploum.

In zijn tijd bij de ACM heeft Frank veel ervaring opgedaan met het opleggen van bestuurlijke boetes. Bovendien was hij intensief betrokken bij de totstandkoming van het boetebeleid van de ACM. Die kennis past Frank nu toe in het Team Boete van Ploum, een multidisciplinair team van advocaten dat cliënten bijstaat bij het voorkomen van of verweer tegen bestuurlijke boetes.

Frank geeft jaarlijks gastcolleges mededingingsrecht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Daarnaast geeft Frank ieder half jaar de cursus Bestuursstrafrecht voor OSR juridische opleidingen.

Publicaties

  • ‘Nieuwe boetebeleidsregels voor de NMa’, Actualiteiten Mededingingsrecht, 2009, nr. 8
  • ‘Boetecode van de Nederlandse Mededingingsautoriteit’, Markt en Mededinging, 2007, nr. 7

Lidmaatschappen

  • Vereniging voor Mededingingsrecht
  • Vereniging voor GezondheidsRecht