•  

Ferah Taptik

Juridisch medewerker

Ferah is werkzaam als juridisch medewerker op de sectie Douane, handel en logistiek.

Specialisatie: handels-, transport en douanerecht

Ferah is gespecialiseerd in het handels-, transport en douanerecht. Zij legt zich in het bijzonder toe op het adviseren van cliënten in kwesties op het terrein van internationale handel en het afwikkelen van schadeclaims in de vervoersketen evenals met betrekking tot fiscaal gerelateerde onderwerpen zoals antidumpingheffing, oorsprong en classificatie.

Achtergrond

Ferah is afgestudeerd voor de master Civiel recht aan de Universiteit Leiden, met als scriptieonderwerp de afwikkeling van massaschade in een collectieve actie. Tijdens haar studie aan de Universiteit Leiden heeft Ferah diverse extracurriculaire programma’s gevolgd, waaronder de Master Honours Class.

Daarnaast heeft zij gedurende haar rechtenstudie praktijkervaring opgedaan bij diverse (grote) advocatenkantoren,  gewerkt als repetitor voor het vak Burgerlijk Procesrecht en is zij redacteur geweest van het juridische faculteitsblad van de Universiteit Leiden.

Zij heeft bovendien een semester aan de Koc University in Istanbul gestudeerd, waar zij werkzaam is geweest als Research Assistant op de afdelingen Public International Law en Transport and Insurance Law.

Publicaties

  • Blockchain en smart contracts in de supply chain, Juridisch up to Date 2020/16.
  • De opmars naar verdere automatisering in de vervoersector, Juridisch up to Date 2019/130.
  • No Deal-Brexit: over de gevolgen en maatregelen voor Transport en Logistiek, Juridisch up to Date 2019/81.