•  

Expertises

Neem contact op

Dorien van Straten

M +31 6 2727 9289
E d.vanstraten@ploum.nl

Print mijn CV

Dorien van Straten

Advocaat

Dorien (1979) is na haar studie Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in 2004 als advocaat begonnen bij AKD. Daar heeft zij zich gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Voordat zij in februari 2014 overstapte naar Ploum heeft zij anderhalf jaar gewerkt bij het arbeidsrechtelijke nichekantoor SørensenWeijers&Co te Rotterdam.

Dorien heeft ruime ervaring opgedaan in zowel het adviseren als procederen over onder meer (individueel en collectief) ontslag, reorganisaties, concurrentiegeschillen, arbeidsongeschiktheid en medezeggenschap. Daarnaast legt Dorien zich toe op privacy vraagstukken die gerelateerd zijn aan het arbeidsrecht. In de uitoefening van haar praktijk heeft Dorien veel te maken met zorginstellingen zodat zij goed bekend is met de regelgeving in die branche en de daarbij komende specifieke problematiek.

Dorien heeft in 2009 de Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) met goed gevolg afgerond. Zij geeft graag lezingen over actuele onderwerpen en publiceert met regelmaat in vakbladen. Dorien wordt als scherpzinnig, pro-actief en gedreven ervaren.

Lidmaatschappen

  • Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN)
  • Vereniging van Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VRAA)
  • Vereniging voor Arbeidsrecht (VvA)
  • Vereniging Privacy Recht (VPR)

Publicaties