•  

Neem contact op

André Jansen

M +31 6 55815974
E a.jansen@ploum.nl

Print mijn CV

André Jansen

Of counsel

André is werkzaam als of counsel op de sectie Douane, handel en logistiek.

Specialisatie: regelgeving met betrekking tot de in- en uitvoer van goederen

André is gespecialiseerd in fiscale en niet-fiscale regelgeving met betrekking tot in- en uitvoer van goederen, waaronder import- en export controle, douanerechten, accijnzen, antidumping heffingen en BTW. Hij kan de meest ingewikkelde juridische argumentaties van de wederpartij ontrafelen en in simpele bewoordingen kernachtig te weerleggen.

Achtergrond

André is in Leiden afgestudeerd in het bedrijfsrecht en het fiscaal recht (kostprijsverhogende belastingen). Hij heeft na zijn functie als inspecteur bij de Belastingdienst, bij een aantal grote advies- en advocatenkantoren gewerkt. Hij kent de ins en outs van de Nederlandse Douane en de Belastingdienst en kan zijn cliënten daarom de optimale combinatie bieden van kennis en ervaring.

André adviseert zijn nationale en internationale cliënten onder andere op het gebied van  douanerechten, accijnzen, antidumping heffingen en BTW.  Daarnaast adviseert hij bij due diligences onderzoeken, pre-audits, door de Belastingdienst uitgevoerde controles en het sluiten van compromissen met douane- en BTW autoriteiten.

André vertegenwoordigt zijn cliënten in fiscale bezwaar- en beroepsprocedures voor de Nederlandse rechter en het Europese Hof van Justitie.

Lidmaatschappen en nevenfuncties

Rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten

André Jansen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het volgende hoofdrechtsgebied geregistreerd:

  • Belastingrecht

Op grond van deze registratie is André Jansen verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op het geregistreerd hoofdrechtsgebied.

Nieuws geschreven door André Jansen

Nieuwsoverzicht