• Nieuws

Ploum is partner van IMC Weekendschool

22 september 2016
MVO

IMC Weekendschool laat nieuwsgierige jongeren uit achterstandswijken kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. Ze richten hun lessen zo in, dat er prikkelende, magische momenten ontstaan. Dat worden ervaringen die bijblijven en de horizon verbreden. Ze stimuleren het lef van hun leerlingen en bieden hen een ijzersterk netwerk. Zo geven ze hen de bagage mee om te kunnen worden wie ze willen zijn.

Ploum is één van de partners van IMC Weekendschool. Met de bijdragen van de partners kunnen elke zondag zo’n 1.100 jongeren weekendschool onderwijs volgen. Zo investeren we met zijn allen in een volgende generatie. Advocaat Dennis Martens was afgelopen zondag aanwezig op de IMC Weekendschool. “Ploum werkt mee aan het vak ‘recht’ op de IMC Weekendschool. Dit wordt gedurende vier zondagen gedoceerd, waarvan afgelopen zondag de eerste was. Namens Ploum heb ik samen met een officier van justitie, een parketsecretaris en een rechter van de rechtbank Rotterdam de eerste lesdag als gastdocent opgetreden. Het was een erg leuke groep van 25 leerlingen in de leeftijd 12 à 13 jaar. Het zijn allen jongeren uit achterstandswijken, die nieuwsgierig zijn en vrijwillig op zondag een driejarig (!) lesprogramma volgen. Naast recht worden ook vakken als Techniek, Geneeskunde en Beeldende Kunst gegeven. Ze maken dus onder meer kennis met artsen, advocaten, kunstenaars en ondernemers en daarmee met werelden waar ze anders niet snel mee in aanraking zouden komen. Het doel is om de horizon van de kinderen te verbreden en inspiratie te bieden voor het leven! Het is een prachtig project en erg leuk om aan mee te mogen werken”, aldus Dennis Martens.

De komende drie zondagen zien er ook erg interessant uit. De tweede lesdag vindt plaats op het politiebureau. De derde dag wordt op ons kantoor verzorgd samen met andere collega-advocaten. Er wordt dan onder meer een rollenspel gespeeld ter voorbereiding op de vierde dag. De vierde dag vindt plaats op de rechtbank Rotterdam, die speciaal op zondag is geopend voor dit project. Er zijn dan rechters, officieren en bodes aanwezig en er wordt een heuse strafzaak nagespeeld.

www.imcweekendschool.nl