• Nieuws

Ploum fietst ruim 15.000 euro bij elkaar voor CARE Nederland

04 oktober 2013
MVO

Ploum fietst voor CARE Nederland

Vijf advocaten en twee kandidaat-notarissen fietsten van 19 tot en met 21 september 2013 mee met de ‘London to Paris Cycle Challenge’, een fietstocht van meer dan 450 kilometer. Met deze uitdaging zamelden ze €15.688 in voor de internationale ontwikkelingsorganisatie CARE Nederland.

Met behulp van gulle (shirt-) sponsors, steun van zakelijke relaties, collega’s, vrienden en familie heeft het team € 15.688 ingezameld, ruim boven het gestelde doel van € 10.000. Deelnemer aan de fietstocht en partner Michel Jacobs zegt daarover: “Ik ben blij verrast door persoonlijke support van zoveel mensen. En dat ze dat ook nog eens willen steunen met een donatie, zeker in deze tijden, dat vind ik heel bijzonder.”

Op vrijdag 4 oktober ontving Richard Kooge, directeur marketing & communicatie van CARE Nederland, het ingezamelde bedrag via een symbolische cheque. Hij was ook onder de indruk van de prestatie en de toewijding van de advocaten en notarissen. “Wij vinden het heel erg bijzonder dat zeven medewerkers zich meerdere werkdagen vrij mochten maken om fondsen te werven! Het kantoor heeft bovendien alle kosten voor deelname aan het evenement voor zijn rekening genomen en allerlei acties en initiatieven, zoals een speciale veiling, georganiseerd. Ik denk dat die investering en betrokkenheid zo’n prachtig bedrag is ingezameld.”

Met deze opbrengst kan CARE meerdere zogeheten leen-en spaargroepen opstarten in Sierra Leone, Burundi en Congo. Deze VSLA-groepen ondersteunen mensen, vrouwen in het bijzonder, bij het starten van een eigen onderneming en het verbeteren van hun levensomstandigheden.

Over CARE Nederland

CARE is een wereldwijd opererende confederatieve organisatie, bestaande uit  dertien landen, waaronder CARE Nederland. CARE behoort tot de grotere internationale ontwikkelingsorganisaties en voert  in ruim 80  landen wereldwijd programma’s uit op het gebied van structurele armoedebestrijding en noodhulp, ramppreventie, klimaatverandering, water en voedselzekerheid. Met daarbij extra aandacht voor empowerment van meisjes en vrouwen.

Over Ploum

Ploum is een advocaten- en notarissenkantoor dat bedrijven effectieve juridische oplossingen  biedt. De 115 medewerkers werken vanuit één vestiging in Rotterdam. Het kantoor buigt zich over vraagstukken voor nationale en internationale ondernemingen, instellingen en overheden bij fusies en overnames en adviseert op het gebied van arbeidsrecht, faillissementen, en commerciële contracten. Daarnaast beschikt Ploum over specialistische expertise  op het gebied van mededingingsrecht, intellectuele eigendom, IT en privacy, economisch strafrecht, bestuursrecht  en verzekeringsrecht.