• Nieuws

Blaak 28 omgedoopt tot Ploum House

04 december 2018
Over Ploum - Pers

Real I.S. en Ploum verlengen huurovereenkomst voor 5.800 m² kantoorruimte

München / Rotterdam, 4 december 2018 – Real I.S. AG heeft de huurovereenkomst met advocaten- en notarissenkantoor Ploum opnieuw verlengd voor een huurperiode van 10 jaar voor 5.800 m² in het kantoorgebouw aan de Blaak 28 in Rotterdam. Het pand maakt deel uit van het in vastgoed gespecialiseerd AIF BGV V. De nieuwe huurovereenkomst begint te lopen op 1 januari 2019.

Als onderdeel van een ensemble dat bestaat uit drie historische gebouwen uit de jaren 60, is Blaak 28 één van de juweeltjes van de stad. Waar het zustergebouw (Blaak 34) inmiddels Blaak House heet, wordt het pand aan de Blaak 28 omgedoopt tot Ploum House. De technische installaties van het pand zullen het komende jaar worden vernieuwd en bijgewerkt.

“Ploum House is één van de historische gebouwen van Rotterdam en ligt op een toplocatie tussen Rotterdam Blaak en Beurs. Met het vernieuwen van de huurovereenkomst en het realiseren van een volledige bezetting van dit pand, hebben wij een bewijs geleverd van onze expertise als actieve vermogensbeheerder in Nederland”, zegt Brigitte Walter,bestuurslid Real I.S. AG.

“Ik ben trots op dit kantoor, het karakter van het gebouw en de toplocatie in het hart van Rotterdam. Ploum House past perfect bij onze identiteit; een onafhankelijk kantoor met een no-nonsense en praktische aanpak. Die aanpak is ook typerend voor deze stad. Daarnaast heeft het gebouw ook de capaciteit voor onze toekomstige ambities”, zegt Rutger Ploum, mede-oprichter van Ploum, Rotterdam Law Firm.

Real I.S. heeft juridisch advies gekregen van Loyens & Loeff. Het technisch projectmanagement is toevertrouwd aan Savills Building & Project Consultancy. Het architectenbureau dat Ploum adviseert, is Casper Schwarz Architects.

Over de Real I.S. Groep

De Real I.S. Group heeft een track record van meer dan 25 jaar als BayernLB’s fondsaanbieder gespecialiseerd in vastgoedinvesteringen. Als lid van de Sparkassen-Finanzgruppe (groep Duitse spaarbanken, Landesbanken en geassocieerde ondernemingen) behoort de Groep tot de leidende vermogensbeheerders op de Duitse markt. Naast alternatieve beleggingsfondsen (speciale abi’s en closed-end wederzijdse abi’s) bestaat het aanbod van producten en diensten uit op maat gemaakte fondsoplossingen, clubdeals en joint ventures. Het bedrijf heeft activa van meer dan EUR 8 miljard onder beheer. De Real I.S. Group heeft twee gelicentieerde beleggingsbeheermaatschappijen (KVG’s) die zijn opgericht onder de Duitse investeringscode (KAGB) en heeft dochterondernemingen en filialen in Frankrijk, Luxemburg, Spanje, Nederland en Australië. Meer informatie is beschikbaar op de website van het bedrijf op www.realisag.de.

 

Contacten

Echte I.S. AG

Innere Wiener Straße 17

81667 München

Duitsland

 

Markus Lang

Tel .: +49 (0) 89 489082- 220

Fax: +49 (0) 89 489082- 295

e-mail: markus.lang@realisag.de

 

Birgit Lehmann-Schraut

Tel .: +49 (0) 89 489082- 226

Fax: +49 (0) 89 489082- 295

e-mail: birgit.lehmann-schraut@realisag.de

 

Over Ploum

Ploum, Rotterdam Law Firm is een onafhankelijk full service advocaten- en notarissenkantoor gevestigd in het hart van Rotterdam. Het kantoor is actief in heel Nederland met een sterke internationale focus. Ploum heeft alle relevante juridische kennis en ervaring in huis om organisaties te kunnen adviseren..

Klanten ervaren het voordeel van een full service kantoor waar teamoverschrijdend wordt samengewerkt met behoud van het karakter, de benaderbaarheid en de aantrekkelijke prijzen van een middelgroot kantoor. Het bedrijf staat bekend om zijn eigentijdse stijl en een Rotterdamse mentaliteit: no-nonsense en praktisch, gericht op bruikbare en duurzame oplossingen. „Clienten willen in heldere taal horen wat de beste oplossing is. De ondernemersoplossing. De oplossing die werkt in de praktijk en vertrouwen geeft voor de toekomst“.

Meer informatie is beschikbaar op de website www.ploum.nl

 

Contacten

Rutger Ploum

Tel.:     +31 6 2269 3315

e-mail:  r.ploum@ploum.nl

 

Nick Hessels

Tel.:     +31 6 2269 3330

e-mail: n.hessels@ploum.nl

Meer informatie

Rutger Ploum

M +31 6 2269 3315
E r.ploum@ploum.nl

Nick Hessels

M +31 6 2269 3330
E n.hessels@ploum.nl

Print dit artikel