• Nieuws

Ploum brengt Matthäus-Passion weer naar Rotterdam (bestel kaarten met 15% korting)

20 maart 2019
Over Ploum

Nieuwe Philharmonie Utrecht brengt in 2019 opnieuw de hoog gewaardeerde uitvoering van de Matthäus-Passion, volgens de interpretatie van dirigent en violist Johannes Leertouwer, naar Rotterdam. Op 12 april 2019 vindt het plaats in de historische Laurenskerk, zodat de Matthäus hier volledig tot zijn recht komt. Dit concert wordt mede mogelijk gemaakt door Ploum.

De laatste jaren kreeg de Matthäus-Passion van de Nieuwe Philharmonie Utrecht lovende recensies; “De bijzondere uitvoering en interpretatie van Johannes Leertouwer brengt het paasverhaal heel dichtbij” en eerder in het NRC: “In deze stad klonk de Matthäus-Passion het beste” (5 sterren).

Ploum 15% kortingslink: Bestel via deze link uw kaarten met 15% korting. Ook voor vrienden en familie.

Bezetting

Evangelist: Guy Cutting
Christus: Tom Sol

Koor 1:
Stefanie True, sopraan
Mark Chambers, alt
Matthew Long, tenor
Robert Davies, bas

Koor 2:
Klaartje van Veldhoven, sopraan
Robert Buckland, tenor
Sharon Carty, alt
Martijn Cornet, bas

Uit het NRC 26 maart 2018

”… In Utrecht bewandelde violist/dirigent Johannes Leertouwer een ander pad: klein instrumentaal ensemble en niet meer dan tien zangers. De solisten (vrijwel dezelfden als vorig jaar) vormden tezamen de koren. Deze relatief nieuwe zienswijze is weldadig voor de transparantie van Bachs fijne weefsels. Bovendien stonden de zangers vóór de instrumentalisten opgesteld, wat de verstaanbaarheid en vocale projectie zeer ten goede kwam. Leertouwer zou je met zijn minimale bezetting het meest ‘authentiek’ kunnen noemen, maar juist hij zorgde het vaakst voor verademing met wat lagere tempi. Gedragen door schitterende stemmen was deze intieme Matthäus een hoogtepunt van het passieseizoen.

Sopranen Klaartje van Veldhoven (Blute nur) en Stefanie True (Ich will dir mein Herze schenken) staken elkaar naar de kroon met diverse, glasheldere stemmen. Bariton Robert Davies verpletterde in Komm, Süßes Kreuz en Mache dich, mein Herze, rein: een machtig geluid elegant bedwongen voor maximale intensiteit.

Met zijn donkere stem was de jonge Guy Cutting een onalledaagse, grandioze Evangelist. Zonder overdreven uit te pakken verleende hij zijn verhaal een spanning die weinig meer gepolijste collega’s evenaren.”

Meer informatie

Rutger Ploum

M +31 6 2269 3315
E r.ploum@ploum.nl

Nick Hessels

M +31 6 2269 3330
E n.hessels@ploum.nl

Marieke van Tiggelen
Marieke van Tiggelen

M +31623220731
E m.vantiggelen@ploum.nl

Print dit artikel