• Nieuws

Ploum adviseert Social Investment Managers and Advisors, LLC bij het opzetten van een investeringsfonds voor renewable energy distributeurs

05 augustus 2020
Banking & Finance - Privacy - Ondernemingsrecht notariaat - Energie

Ploum heeft Social Investment Managers and Advisors, LLC (SIMA) bijgestaan bij het structureren en opzetten van het SIMA Angaza Distributor Finance Fund, een impact fonds dat obligaties uitgeeft aan investeerders en deze gelden vervolgens uitzet in opkomende markten. Het gaat om een project dat bijdraagt aan het creëren van winstgevende bedrijven in opkomende markten die een financiële, sociale en ecologische impact hebben. De eerste investeerders van het fonds zijn onder andere Shell Foundation, Skoll Foundation, en Ceniarth.

SIMA is een Amerikaanse impact fonds manager en adviseur die reeds een USD 90 miljoen fonds, onder haar management heeft, het SIMA Off-Grid Solar and Financial Access Senior Debt Fund I.

Het opzetten van het fonds vereiste een combinatie van expertises die Ploum als multiservice kantoor goed kon bieden. Een multidisciplinair team heeft in nauwe samenwerking diverse overeenkomsten opgesteld en geadviseerd over juridische aspecten met betrekking tot, onder meer, het goederenrecht, contractenrecht, data privacy en financieel toezicht recht.

Het team van Ploum bestond grotendeels uit een nieuwe generatie compagnons en medewerkers en is daarmee een mooi en succesvol resultaat gebleken van de al eerder ingezette strategie van groei, specialisatie, vernieuwing en verjonging bij Ploum.

“We hebben dit alleen kunnen doen doordat wij, naast onze full-servicediensten, een combinatie van niche expertises in huis hebben. We zijn trots dat we een succesvolle bijdrage hebben kunnen leveren aan dit bijzondere project, dat een financiële, sociale en ecologische impact heeft.” – Lucas Lustermans, partner bij Ploum

“Dit is voor het eerst dat SIMA en Ploum hebben samengewerkt. Dit project met de deskundige en praktische benadering van Ploum heeft een solide basis gelegd voor een verdere plezierige samenwerking.” – Matthijs Laban, senior legal counsel bij SIMA

Het team bij Ploum werd geleid door Lucas Lustermans (Banking & Finance) en bestond verder uit Matthijs Bolkenstein (Banking & Finance), Stan Commissaris (notarieel ondernemingsrecht), Tessa ‘t Hart (notarieel ondernemingsrecht), Nina Witt (data privacy) en Anamika Wilbrink (data privacy).

Meer informatie over SIMA treft u hier aan.

Meer informatie over het Banking & Finance team van Ploum treft u hier aan.