• Nieuws

Ploum adviseerde GroenLeven bij de verkoop van het grootste drijvende zonnepark op de Bomhofplas

02 juli 2020
Fusies & overnames - Energierecht - Energie

Het Ploum Energie Team bestond voor deze transactie uit Stephan Sluijters als leadpartner in samenwerking met Stephan F.J. Sluiter en Geert de Nijs.

Drijvend zonnepark Bomhofplas

Het grootste drijvende zonnepark, op de Bomhofsplas in Zwolle, is nu ook het meest lokale. Op 30 juni jongsleden hebben diverse partijen, waaronder Energiefonds Overijssel en Blauwvinger Energie, een handtekening gezet onder de aandelenoverdracht, waarmee het zonnepark in lokaal eigendom is gekomen. Het drijvende zonnepark wordt morgen aangesloten op het elektriciteitsnet.

Siebren Zijlstra, CFO GroenLeven: ”Geweldig dat we het grootste drijvende zonnepark van Europa overdragen aan de lokale gemeenschap. Dit zonnepark is dé verwezenlijking van het Klimaatakkoord. Enerzijds de dubbelfunctie die wordt toegepast door industriewater te combineren met zonnepanelen mét aandacht voor ecologie en anderzijds het lokale eigenaarschap. Dit sluit perfect aan bij de filosofie van GroenLeven. Ik ben dan ook zeer trots op deze stap.”

De opgewekte stroom zal via Blauwvinger Energie, in samenwerking met Greenchoice, direct aan Zwolse huishoudens en bedrijven aangeboden worden.