• Nieuws

Persbericht: Ploum start jubileumjaar met benoeming twee nieuwe partners

06 januari 2020
Intellectuele-eigendomsrechten - Bestuursrecht

Het Rotterdamse advocaten- en notarissenkantoor Ploum, heeft per 1 januari 2020 Alexandra Danopoulos (bestuursrecht) en Sabin Tigu (Intellectueel Eigendom) benoemd tot partner. Daarmee zet het kantoor, dat in 2020 zijn 25-jarig bestaan viert, weer een stap in de ingezette koers gericht op groei, verjonging en vernieuwing.

Rutger Ploum, managing partner bij Ploum Rotterdam Law Firm: “Wij zijn trots op deze versterking van het compagnonsteam en feliciteren de nieuwe partners met hun benoeming. Met de komst van Alexandra in mei vorig jaar, verstevigden wij de afdeling bestuursrecht al. Sabin is afkomstig uit onze eigen opleiding en heeft zijn sporen binnen kantoor verdiend. Samen met de komst van Yvonne Hamerling (senior merkengemachtigde), Sophie Schneiders (merkengemachtigde) en Nina Witt (advocaat) vorig jaar, bestaat het team intellectuele eigendom & informatietechnologie bij Ploum nu uit 11 advocaten, 3 merkengemachtigden en een ondersteuningsteam. Daarmee neemt het team een nog sterkere zelfstandige positie in in de markt.”

Alexandra Danopoulos is vóór haar carrière in de advocatuur zes jaar werkzaam geweest als universitair docent en promovenda (Europees) bestuursrecht aan de Erasmus Universiteit en heeft onder andere veel ervaring in het bedrijfsleven opgedaan als senior legal counsel bij een bekende internationaal georiënteerde baggeraar. Alexandra is gespecialiseerd in het bestuursrecht en in het omgevingsrecht (ruimtelijke ordening en milieurecht) in brede zin, waaronder: de Wabo, de Wet milieubeheer, EVOA en in het Energierecht en het Levensmiddelenrecht. Haar bijzondere focus ziet op toezicht en handhavingskwesties, waaronder bezoeken en optredens van inspecties (NVWA, ISZW, IL&T, DCMR) en vergunningprocedures. Alexandra heeft ruime ervaring in het voeren van procedures op het gebied van het bestuursrecht. Alexandra geeft les aan de Erasmus Universiteit en verzorgt ook cursussen over bestuursrechtelijke onderwerpen, waaronder de Omgevingswet.

Sabin Tigu houdt zich met name bezig met het merken-, modellen-, auteurs- en het handelsnaamrecht en adviseert en procedeert veel over kwesties rondom deze intellectuele-eigendomsrechten. Verder procedeert hij regelmatig over domeinnaamgeschillen bij bijvoorbeeld de World Intellectual Property Organization. Hij heeft veel ervaring met het organiseren en begeleiden van grootschalige pan-Europese projecten voor cliënten op het gebied van parallelhandel en namaakbestrijding, vaak ook in samenwerking met de Europese douaneautoriteiten. Hij haalde recent nog het nieuws en werd onder andere in het AD en bij RTLZ genoemd in een gewonnen zaak over onrechtmatige parallelhandel.  Hij zit in de redactie van BMM Bulletin en is actief bij merkhoudersorganisatie MARQUES. In 2019 is Sabin genoemd als Rising Star in Managing Intellectual Property’s IP Stars.

Meer informatie

Marieke van Tiggelen
Marieke van Tiggelen

M +31623220731
E m.vantiggelen@ploum.nl

Sabin Tigu

M +31 6 2269 3321
E s.tigu@ploum.nl

Print dit artikel