• MVO

Ploum wil een positieve impact hebben op haar mensen, de maatschappij, het milieu en de markt.

Mensen

Positieve en gezonde werkomstandigheden zijn van essentieel belang voor het succes van onze mensen. Daarom voeden wij een cultuur met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en ondersteunen wij initiatieven om met collega’s te sporten. Ook voor het goede doel, zoals met de CARE ‘Walk In Her Shoes’ Challenge en de CARE London to Paris Cycle Challenge.

Maatschappij

Onze kennis en ervaring delen we graag met de maatschappij door ons in te zetten voor goede doelen en projecten voor de lokale gemeenschap. Ook laten we jongeren kennis maken met ons vak en geven we lessen in het recht voor FutureForLife, het alumniprogramma van IMC Weekendschool.

Ook zijn wij een van de vier partners van CityLab010 en gaan we deze innovatieve werkplaats voor Rotterdam in de komende periode juridisch ondersteunen.

Tot slot zijn wij trotse partner van Museum Boijmans Van Beuningen en de Kunsthal.

Milieu

Al het papier dat we gebruiken is FSC-gecertificeerd en energiezuinige toepassingen in kantoor zijn vanzelfsprekend, net als digitale communicatie.

Ook zijn wij een vroege aanhanger van autodelen en hebben we geen dure leaseauto’s. Bezoekers en medewerkers kunnen bovendien hun elektrische of hybride auto opladen bij een EV-oplaadpaal aan de achterzijde van het kantoor.

Markt

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen betekent ook dat we onze rol nemen in de keten. De standaarden die wij zelf hanteren, dienen als voorbeeld voor onze leveranciers. Daarom is bijvoorbeeld minimaal 50% van onze catering in het bedrijfsrestaurant biologisch, worden kantoorartikelen zoveel mogelijk groen ingekocht, worden onze websites groen gehost en maakt het schoonmaakbedrijf gebruik van biologische middelen.

Rutger Ploum over het MVO beleid