• Nieuws

Miranda Top-Sarneel spreker op congres Voorbereidingen AVG

09 mei 2017
IT & privacy

Veel organisaties moeten vanaf 25 mei 2018 beschikken over een Data Protection Officer (DPO). Deze Functionaris Gegevensbescherming (FG) houdt binnen de organisaties toezicht op de toepassing en naleving van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Op 16 mei aanstaande organiseert het Institute for International Research (IIR) een 1-daags congres Voorbereidingen Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Met dit event doet u inspiratie en ervaringen op van experts, voorlopers en collega’s waarmee u een volgende stap zet in het (verder) AVG-proof maken van uw organisatie.

Ploum is een van de deelnemers en verzorgt een break-out sessie over de invulling van taken en verzwaarde rol van een DPO/FG. Advocate Miranda Top-Sarneel deelt haar expertise over o.a. advisering, naleving van de AVG en privacybeleid door de DPO & het contact met de nationale toezichthouder.

Het event Voorbereidingen AVG heeft een uitgebalanceerd programma. Naast break-out sessies zijn er keynotes-presentaties en ronde-tafels over 3 fasen in een AVG complianceprogramma, te weten Planning, Uitvoering en Controle & Uitvoering. Bij iedere ronde-tafel vertelt een voorloper over de verordening en de aanpak in zijn/haar organisatie. Door de actieve deelname leert en profiteert iedereen van elkaars ervaringen, met als doel de AVG en consequenties voor uw organisatie beter te begrijpen.

DPO/FG is een schaap met zes poten

Benieuwd naar de visie van Miranda Top-Sarneel hierover? Lees alvast het interview met haar over de DPO en de uitgebreide verantwoordelijkheden en verplichtingen onder de AVG.