• Ploum Academy

Ieder jaar organiseert de Ploum Academy, ons in-house opleidingsinstituut, diverse juridische actualiteiten- en verdiepingscursussen van academisch niveau voor advocaten (en bedrijfsjuristen) van onze cliënten. De cursussen worden gegeven door eigen en externe docenten, in alle gevallen erkende experts op hun vakgebied. Schrijf u vandaag nog in, er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 • 16 FEB 2017

  Ploum Academy: ‘Ontbinding van overeenkomsten’

  Tijdens deze bijeenkomst wordt het leerstuk 'Ontbinding van overeenkomsten' behandeld.

  Punten: 2 Docent: prof. mr. H.B. Krans (Law@work)

  Lees meer
 • 06 APR 2017

  Ploum Academy: ‘Aansprakelijkheid Bestuurders, Toezichthouders en Beroepsbeoefenaars’

  In deze cursus zal de docent aan de hand van recente uitspraken en wetgeving actuele ontwikkelingen bespreken over de aansprakelijkheid van bestuurders, toezichthouders en beroepsbeoefenaren.

  Punten: 2 Docent: mr. J.P.D. van de Klift

  Lees meer
 • 20 APR 2017

  Ploum Academy: ‘Internationaal Privaatrecht’

  Op 1 januari 2012 is Boek 10 BW in werking getreden. In Boek 10 BW is het materiële Nederlandse IPR geregeld. Tijdens de cursus zal uitgebreid worden ingegaan op een aantal specifieke internationale vermogensrechtelijke onderwerpen dat in Boek 10 BW is geregeld,

  Punten: 3 Docent: mr. J.A. van der Weide (Law@work)

  Lees meer
 • 29 JUN 2017

  Ploum Summerschool & BBQ

  De Ploum Summerschool & BBQ is een combinatie van een aantal interessante lezingen door onze advocaten, gevolgd door een heerlijke barbecue op een prachtige locatie op loopafstand.

  Punten: 1 per lezing Docent: Jouko Barensen & Stephan Sluiter, Jeroen Princen & René van de Klift, Dorine ten Brink & Miranda Top-Sarneel, Rutger Ploum & Laurence Baeten-Verkooijen, Natalie Vloemans & Nydia de Winter

  Lees meer
 • 13 JUL 2017

  Ploum Academy: ‘Het UBO-register & de WWFT, vennootschappelijke structuren en geschillen’

  In deze cursus wordt ingegaan op de hoofdlijnen van het wetsvoorstel ter implementatie van de bepalingen uit de Vierde Europese Anti-witwas Richtlijn die betrekking hebben op het UBO-register.

  Punten: 2 Docent: mr. D.H. (Duco) Lodder

  Lees meer
 • 07 SEP 2017

  Jaarrekening lezen ten behoeve van juristen

  In vogelvlucht komt aan de orde de wijze hoe het vereiste inzicht kan worden verkregen conform artikel 2:362 BW. Dit inzicht kan worden beïnvloed door de wijze van waarderen (“creative accounting”)

  Punten: 2 Docent: Dhr. E. Horlings RA

  Lees meer
 • 28 SEP 2017

  Ploum Academy: ‘Hoofdelijkheid, regres en borgtocht

  De onderwerpen 'hoofdelijkheid en borgtocht' staan de laatste tijd in literatuur en rechtspraak volop in de belangstelling, en wordt ook veel aandacht besteed aan aanpalende onderwerpen als bank- en moedergaranties.

  Punten: 2 Docent: mr. C.R. Christiaans (Law@work)

  Lees meer
 • 02 NOV 2017

  Ploum Academy: ‘Cessie, schuldoverneming en contractsoverneming’

  In tal van transacties wordt overeengekomen dat een wijziging dient plaats te vinden in contractspartijen. Een dergelijke wijziging kan op diverse wijzen worden bewerkstelligd, onder meer door middel van cessie, schuldoverneming, subrogatie of contractsoverneming.

  Punten: 2 Docent: mr. C.R. Christiaans (Law@work)

  Lees meer
 • 23 NOV 2017

  Ploum Academy: ‘Actualiteiten Bestuursstrafrecht’

  Bespreking van de meest actuele ontwikkelingen in Nederlandse en Europese jurisprudentie op het gebied van bestuursstrafrecht.

  Punten: 2 Docent: mr. J. Barensen (Ploum)

  Lees meer
 • 14 DEC 2017

  Ploum Academy: ‘Actualiteiten Procesrecht’

  In deze veel gevraagde cursus kunnen alle procesrechtelijke actualiteiten van de laatste voorafgaande twaalf maanden aan de orde komen.

  Punten: 3 Docent: mr. S.M.A.M. Venhuizen (Law@work)

  Lees meer
 • 19 DEC 2017

  Ploum Academy: ‘Verjaring en verval van recht’

  In deze cursus zal de aandacht onder andere uitgaan naar de ratio van verjaring, naar het aanvangsmoment van de verjaringstermijnen, naar stuiting en naar de verhouding tussen verjaring en de klachtplicht.

  Punten: 2 Docent: prof. mr. J.L. Smeehuijzen (Law@work)

  Lees meer

Meer informatie

Marloes Joukema
Marloes Joukema

T +31 10 440 6440
E communicatie@ploum.nl