• Nieuws

Flexibele arbeid

01 oktober 2020
Start-up

Als start- of scale up, heb je geregeld te maken met financiële risico’s voor jouw onderneming. Aan jou de schone taak om daar op een goede manier mee om te gaan. Bepaalde risico’s kan je verzekeren, maar lang niet alles. Als je hulp nodig hebt bij het uitvoeren van jouw plannen en je wil daarvoor iemand in dienst nemen, dan zitten ook daar financiële risico’s aan. Denk daarom goed na, voordat je iemand in dienst neemt. Er zijn wel manieren om deze financiële risico’s te beperken. Hieronder vind je 3 veel gebruikte manieren om deze risico’s te beperken.

Tijdelijke arbeidsovereenkomst

Het is verstandig om met een aanstaande werknemer niet meteen een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd te sluiten. Je kunt beter eerst een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd sluiten. Die eindigt automatisch na de afgesproken periode. Je zit dan dus niet voor onbepaalde tijd aan iemand vast, waardoor de financiële risico’s beperkter zijn. Let alleen wel op: je kunt niet onbeperkt tijdelijke arbeidsovereenkomsten sluiten. Laat je daarover dus goed adviseren. Anders zou het zomaar kunnen dat je per ongeluk toch voor onbepaalde tijd aan iemand vast zit.

Oproepovereenkomst

Als je vooraf niet weet voor hoeveel uur per week je iemand nodig hebt, of dit aantal varieert per week, dan kan je ervoor kiezen een oproepovereenkomst te sluiten. Als je dat afspreekt, hoef je – de eerste zes maanden – alleen loon te betalen voor de uren die de werknemer daadwerkelijk werkt. Let ook hier wel op: er gelden speciale vereisten voor het gebruik van oproepcontracten.  Laat je daarover dus goed adviseren.

Stageovereenkomst

Veel studenten moeten in het kader van hun studie een praktijkstage lopen. Voor een start- of scale-up kan het interessant zijn om een stagiair praktijkervaring bij jouw onderneming te laten opdoen. Je hoeft dan geen loon te betalen (wel onkosten), maar kunt wel profiteren van de werkzaamheden die de stagiair verricht. Let ook hier weer op: de stage moet wel echt erop gericht zijn praktijkervaring op te doen in het kader van een studie. Je kan de stagiair niet zomaar wat werk laten doen, dat anders door (betaalde) werknemers gedaan zou worden. Als dat mis gaat, zou de stagiair kunnen stellen dat hij/zij toch een arbeidsovereenkomst heeft in plaats van een stageovereenkomst. Laat je dus goed adviseren over de mogelijkheden.

Afsluiting

Meer weten over dit onderwerp? Neem contact op met één van onze specialisten!

Meer informatie

Maarten Coumou

M +31 (0)6 30 25 58 44
E m.coumou@ploum.nl

Print dit artikel