• Nieuws

Feest voor 20-jarige Ploum

06 november 2015
Over Ploum - Pers

Gisteren vierde Ploum Lodder Princen het 20-jarig bestaan samen met ruim 200 cliënten en relaties. In de volle entresol bedankte maatschapsvoorzitter Rutger Ploum hen voor de opgebouwde samenwerking en het vertrouwen. Ook gaf hij een inkijk in de wijze waarop het kantoor is gegroeid van 7 naar 75 advocaten en notarissen. Bovendien werden de gasten getrakteerd op inspirerende inhoudelijke bijdrages van Sjarel Ex, directeur van Museum Boijmans Van Beuningen, en prof. dr. Jan Peter Balkenende, partner Corporate Responsibility bij EY. Centraal in de jubileumbijeenkomst stond het thema corporate responsibility.

Voorop lopen

Ploum was in de afgelopen 10 jaar tweemaal het snelst groeiende kantoor van Nederland. Rutger Ploum: “In deze veranderende markt is het ‘change or die’. Om te overleven is het een kwestie van ‘walking the extra mile’, van constant voorop lopen, innoveren. En dat willen wij. Dit is Rotterdam, de mouwen opstropen. We bieden niet alleen full service met onze sectorkennis en kwaliteit. Vooral ook onze grote betrokkenheid en bevlogenheid zorgen ervoor dat wij vraagstukken echt oplossen en van toegevoegde waarde zijn voor onze cliënten. Dat horen we na 20 jaar nog steeds van onze cliënten en daar ben ik bijzonder trots op.

Inzet voor Rotterdam

In deze lijn volgde de boodschap van prof. dr. Jan Peter Balkenende: “Als je niet kiest voor economische spirit, dan red je het niet. Blijf investeren in nieuwe inzichten. Creëer bovendien maatschappelijke waarde. Wees actief in je eigen omgeving en verbind je inzet aan je kernactiviteit. Rutger Ploum: “Ik ben er erg trots op dat hier professionals werken met eigen idealen. Mensen die hun verantwoordelijkheid willen nemen om voor elkaar te zorgen in deze stad. We zetten onze expertise onder andere in voor Yes We Care, CityLab010, IMC Weekendschool, Erasmus Universiteit Rotterdam en Museum Boijmans Van Beuningen.”

Leren van kunst

Prof. dr. Jan Peter Balkenende: “Groei creëren op een duurzame manier vergt langetermijndenken. Dat kunnen we, dat zie je dicht bij huis aan de aanpak van de Rotterdamse haven en ook de Markthal, die wereldwijd aandacht krijgen. Denk verder, wees creatief en zorg voor elementen van verbeelding. We kunnen ontzettend veel leren van kunst.” Waarop directeur van het museum, Sjarel Ex, de gasten op inspirerende en vakkundige wijze 500 jaar mee terug nam in de tijd en werken toelichtte uit de tentoonstelling ‘De ontdekking van het dagelijks leven; van Bosch tot Bruegel’. Deze is nog te zien tot en met 17 januari 2016.