• Merk en model

U kunt uw intellectuele-eigendomsrechten op uw merk of model behouden met een gerichte strategie voor juridische bescherming.

Merk beschermen

Het feit dat u als eerste een merk gebruikt geeft in veel landen geen juridische bescherming. Door uw merk te registreren zorgt u ervoor dat u als enige een beroep kunt doen op uw merk. De specialisten van Ploum in merkenrecht helpen u daar graag bij. Ook internationaal. Via ons wereldwijde netwerk van specialisten kunnen wij in alle relevante merkenregisters onderzoeken of uw merk nog beschikbaar is. Is dit het geval, dan kunnen we meestal de merkregistratie in gang zetten en ervoor zorgen dat uw merk beschermd is in elk land waar u zaken doet.

Merk bewaken

Is uw merk eenmaal beschermd door registratie van uw merk in de relevante merkenregisters, dan kunt u via Ploum merkbewaking instellen. Wij houden dan voor u in de gaten of andere partijen vergelijkbare merkaanvragen indienen. In geval van een conflicterende merkaanvraag kunt u hier dan op tijd tegen optreden, waarbij wij u ook kunnen adviseren. Wat er in de markt gebeurt, dus buiten de merkenregisters om, houdt u zelf in de gaten.

Model beschermen

Naast uw bedrijfsnaam, logo of ander merk kunt u ook de vormgeving van uw producten juridisch beschermen, bijvoorbeeld door uw model te registreren. Ploum kan hiervoor zorgen. Gaat het om producten waarbij de vormgeving belangrijk is, dan krijgt u naast advies over modelbescherming ook advies op maat over bijvoorbeeld de auteursrechtelijke aspecten.

Licentie uitgeven

Is uw eigen merk of de vormgeving van uw product eenmaal goed geregeld, dan wilt u wellicht een licentie uitgeven om aan een andere partij het recht te geven uw merk of model te mogen gebruiken. Ook hiervoor kunt u een beroep doen op de specialisten van Ploum in merkenrecht en modellenrecht.