• Marketing & reclame

U wilt ervoor zorgen dat uw marketing en reclame-uitingen zijn toegestaan en bovendien juridisch goed beschermd zijn om oneerlijke marketing- en reclamepraktijken te voorkomen.

Juridisch marketing- en reclamebeleid opstellen

Een klacht bij de Reclame Code Commissie over misleidende reclame of een kort geding over vergelijkende reclame ligt altijd op de loer. Daarnaast kan de Autoriteit Consument en Markt (ACM, als opvolger van de Consumentenautoriteit) optreden in geval van oneerlijke handelspraktijken. En dient u te voldoen aan de WEEErichtlijn (Waste Electrical and Electronic Equipment)? Ploum adviseert u graag over uw marketing- en reclamebeleid, ook als u wereldwijd opereert. Wat betreft merkgebruik, reclamecampagnes en verpakkingen, en ook inzake consumentengaranties, privacy en e-commerce-voorwaarden. Daarnaast kunnen we u helpen bij het opstellen van contracten met reclamebureaus.

Onrechtmatige reclame-uitingen aanpakken

Wordt u geconfronteerd met onrechtmatige reclame-uitingen van andere partijen, bijvoorbeeld wat betreft verpakkingen, promotionele kansspelen en het gebruik van foto’s? De specialisten van Ploum in marketingrecht en reclamerecht helpen u graag bij de aanpak hiervan en hebben ruime ervaring in het procederen op het gebied van marketing en reclame.