• Intellectuele-eigendomsrechten

Effectieve juridische bescherming is essentieel om de intellectuele eigendom van uw product of creatie te behouden. Niet alleen van het model en de vormgeving, maar ook van uw merk, logo en domeinnaam. Daarnaast wilt u zeker weten dat uw marketing en after-sales goed geregeld zijn.

Intellectueel eigendom beschermen

De specialisten van Ploum adviseren en assisteren u graag bij het veiligstellen van de intellectuele-eigendomsrechten waarop u aanspraak kunt maken. Niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten. Zo kunnen we uw merken en modellen deponeren bij de officiële instanties. Ook kunnen we onderzoek doen naar de (internationale) beschikbaarheid van een merk.

Ongeoorloofde praktijken aanpakken

Krijgt u onverhoopt last van oneerlijke of ongeoorloofde handelspraktijken, marketing en reclame, mededinging of promotionele kansspelen? Heeft u te maken met een domeinnaamgeschil? Constateert u handel in namaak van (de verpakking van) uw product of parallelimport? Ploum kan u helpen bij het aanpakken ervan. Wij hebben een Europees merken- en modellengemachtigde in huis en andere specialisten in merkenrecht, modellenrecht, auteursrecht, handelsnaamrecht en marketing- en reclamerecht. Indien nodig staan wij u bij in procedures voor de rechter, de Autoriteit Consument en Markt, of de Reclame Code Commissie. Ook kunnen we bijvoorbeeld een programma voor u opzetten om namaak of parallelimport te bestrijden.

Internationale ondersteuning

De uitdagingen voor ondernemingen houden niet op bij nationale grenzen. Daarom beschikt Ploum over een betrouwbaar en breed agentennetwerk en werken we dagelijks samen met andere advocaten en dienstverleners in vele landen wereldwijd. Ook zijn we betrokken bij diverse organisaties zoals MARQUES (de European Association of Trade Mark Owners) en de International Trademark Association (INTA). Bovendien zijn wij voor veel niet-Europese cliënten als lead counsel het eerste aanspreekpunt in Europa en helpen wij projecten opzetten die zien op soms meer dan 50 landen.