• Bankrecht & financieringen

NIEUWS

Het banking & finance team van Ploum wordt per 1 mei versterkt met partners Lucas Lustermans en Matthijs Bolkenstein en medewerker Joost Kool. Dat betekent nog meer expertise op het gebied van financieringen (met specifieke kennis van de vastgoed- en (duurzame)energiesector) en financieel toezicht.

Lucas Lustermans is gespecialiseerd in (her)financieringen, zekerheden en investeringen. Hij begeleidt (internationale) financierings- en private equity transacties met specifieke aandacht voor project- en werkkapitaal financiering. Lucas was partner bij Eversheds Sutherland en is een aantal jaren als legal counsel werkzaam geweest bij de Nederlandse Financierings- Maatschappij voor Ontwikkelingslanden NV (FMO).

Matthijs Bolkenstein begeleidt (internationale) financieringstransacties, met een focus op vastgoedfinancieringen en M&A transacties in de financiële sector. Daarnaast is Matthijs veelvuldig betrokken bij advisering over financieel toezicht, en fondsstructurering en begeleidt hij vergunningaanvragen bij de Autoriteit Financiële Markten en De Nederlandsche Bank. Ook Matthijs was partner bij Eversheds Sutherland.

Joost Kool is gespecialiseerd in financieringen en zekerheden en was voor zijn overstap naar Ploum werkzaam bij Houthoff binnen de financieringspraktijk. Joost heeft ervaring met financieringstransacties en daaraan gerelateerde ondernemingsrechtelijke vraagstukken. In het bijzonder heeft Joost ervaring met herfinancieringen en acquisitiefinancieringen, waarbij hij zowel leningnemers als financiers heeft bijgestaan. Op 4 juni en 18 juni organiseren wij een informatieve kennismaking met de nieuwe partners uit het banking & finance team. 

—————————————

Bij financieringen is juridische expertise vereist. Bijvoorbeeld bij het:

Juridische ondersteuning

De specialisten van Ploum in bankrecht en financieringen kunnen u in het hele financieringstraject adviseren en u bijstaan bij eventuele procedures.

Internationale gids over financiering

The International Comparative Legal Guide to Project Finance 2016 geeft u een goed overzicht van de aspecten die bij projectfinanciering en andere financieringen van toepassing kunnen zijn. Diverse landen hebben hiervoor een uitgebreide vragenlijst ingevuld. Lees ook de bijdrage van Ploum.