• Legal opinions

Banken en financiers, maar ook handelspartners, verlangen zeer regelmatig legal opinions. Als bijvoorbeeld een Nederlandse vennootschap een garantie afgeeft, wil de (buitenlandse) bank vaak de bevestiging krijgen dat de betreffende vennootschap bestaat, alle interne besluitvorming in orde is en de garantie juridisch afdwingbaar is. Ook bij het aangaan van een ISDA Swap-transactie, projectfinanciering, overname en bouwproject wordt vaak een legal opinion gevraagd.

Afgifte van legal opinions

Ploum helpt u graag als u een legal opinion nodig heeft. Onze opiniecommissie beoordeelt of een bepaalde opinie afgegeven kan worden, gebaseerd op de laatste ontwikkelingen op het gebied van wetgeving, rechtspraak en opvattingen in de literatuur. Door onze ruime ervaring kunnen wij voor de gangbare transacties snel beslissingen nemen, (indien nodig) onderhandelen met de adviseurs van de banken over acceptabele alternatieve formuleringen en legal opinions tegen aantrekkelijke tarieven afgeven.

In het juridische magazine Mr. is een artikel gepubliceerd over legal opinions waar ook Tom Ensink wordt geïnterviewd naast een aantal andere legal opinion kantoren. Klik hier om het artikel te downloaden.

Meer weten?

Neem gerust contact op met één van onze leden van ons Banking & Finance team.