• Agenda

Webinar: Energielabel C als mondkapje. Effectief of schijnzekerheid?

29 Oktober 2020

Weet u welk energielabel uw kantoor heeft? Per 1 januari 2023 moeten kantoorgebouwen in Nederland minimaal energielabel C hebben. Het bewustzijn van deze wettelijke verplichting groeit onder pandeigenaren en (ver)huurders.

Label C of verder?

Het enkele beschikken over energielabel C betekent niet automatisch dat het kantoorpand daadwerkelijk duurzaam wordt gebruikt. Dat hangt bijvoorbeeld ook af van het menselijk gedrag (net zoals bij het mondkapje) en de manier waarop (technische) installaties worden gebruikt.

De manier waarop huurovereenkomsten commercieel en juridisch zijn uitonderhandeld speelt een grote rol voor de vraag welke partij in actie moet komen. Tegengestelde belangen tussen verhuurders en huurders (zoals de ‘split incentive’) maken dat soort discussies niet makkelijker.

Het energielabel is slechts één van de middelen om in 2050 de klimaatdoelstellingen te behalen vanuit het Klimaatakkoord. Het zal dus niet bij deze ene verplichting blijven en in de komende jaren zal meer duurzaamheidswetgeving volgen. Men heeft het al over een verplicht energielabel A in 2030.

Webinar  

Pandeigenaren en (ver)huurders staan momenteel dan ook voor veel keuzes en 1 januari 2023 komt steeds dichterbij. Omdat deze keuzes verder gaan dan alleen het hebben van energielabel C, organiseren Facilicom Energiemanagement, AREA, Mapiq en Ploum op 29 oktober 2020 een webinar over deze onderwerpen, die met elkaar samenhangen.

Het webinar wordt gehost door Daaf Serné, Director Global Real Estate, Workplace & Sustainability bij ServiceNow, tevens Voorzitter van CoreNet Benelux Chapter.

U bent van harte uitgenodigd om aan dit webinar deel te nemen.

Aanmelden

We gaan live op donderdag 29 oktober 2020 om 15.00 uur. Het webinar duurt circa 45 minuten. Aanmelden kan via onderstaande knop en deelname is kosteloos. Na inschrijving ontvangt u een bevestiging en een link om het webinar te volgen.

Klik hier om u aan te melden

Wilt u alvast meer weten over onze samenwerking? Lees dan ons persbericht of ga naar www.checkjelabel.nl.

Meer informatie