• Agenda

Symposium ‘Toezicht op fusies en overnames in de zorg’

09 Maart 2017

Op donderdag 9 maart 2017 organiseren Ploum en het Rotterdams Gezondheidsrecht Dispuut een symposium over toezicht op fusies en overnames in de zorg. Tijdens dit symposium zullen wij uitgebreid stilstaan bij de niet te onderschatten rol van de NZa en de ACM in fusie- en overnametrajecten.

Onze sprekers zullen u op praktische wijze en met behulp van praktijkvoorbeelden uitleggen wanneer u een melding moet indienen, hoe de procedure verloopt en vooral hoe de NZa en de ACM een melding beoordelen. Daarbij zal ook aan de orde komen hoe u een melding goed kunt voorbereiden, zodat de procedure voorspoedig verloopt.

Hierbij nodigen wij u van harte uit om bij het symposium aanwezig te zijn.

Het programma voor het symposium ‘Toezicht op fusies en overnames in de zorg’ is als volgt:

  • 14:30 – 15:00 uur: Ontvangst
  • 15:00 – 15:10 uur: Welkomstwoord
  • 15:10 – 16:00 uur: Frank Barendrecht, advocaat bij Ploum, vertelt u over de meldingsprocedure bij de NZa. Verder zal aan de orde komen hoe de regelgeving op dit vlak mogelijk gaat veranderen en wat dat betekent voor het toezicht door de ACM en de NZa.
  • 16:00 – 16:50 uur: Marlous Broekhuizen en Sandra van Egmond, beide senior zaakbehandelaar bij de Taskforce Zorg van de ACM, vertellen u over de meldingsprocedure bij de ACM.
  • 16:50 – 17:00 uur: Vragen stellen: hoewel tijdens de presentaties voldoende ruimte voor interactie zal worden geboden, bieden wij aan het einde nog graag extra gelegenheid voor het stellen van vragen.
  • Vanaf 17:00 uur: Borrel: als u liever 1-op-1 met één van de aanwezigen doorspreekt, kan dat na afloop tijdens de borrel.

Het symposium vindt plaats ten kantore van Ploum te Rotterdam.

Indien u zich wilt aanmelden, dan kan dat via onderstaande link.

Aanmelden