• Agenda

Symposium ‘Strubbelingen met patiënten, cliënten of hun familie. Een uitwisseling van juridische en praktische mogelijkheden om daarmee om te gaan’

23 Januari 2020

Datum: Donderdag 23 januari 2020
Tijd: 15:00 tot 17:00 uur
Locatie: Ploum, Blaak 28, Rotterdam
Doelgroep: bestuurders, bestuurssecretarissen, juristen en managers van zorgaanbieders

Patiënten die zich agressief gedragen naar medewerkers, cliënten die andere cliënten lastig vallen, familieleden die ruzie maken over de zorgverlening. Iedere zorgaanbieder heeft helaas voorbeelden van dergelijke ervaringen. Zorgaanbieders zijn geneigd om in dat soort situaties mee te bewegen met patiënten, cliënten of hun familie. Alles om de zorg te verlenen die de patiënt of cliënt nodig heeft. Niet zelden gaan die strubbelingen echter ten koste van medewerkers, of van de sfeer op locatie. Waar trek je dan de grens? En wat kun je doen? In het symposium staan we stil bij deze vraag. Daarbij zullen juridische (on)mogelijkheden aan de orde komen en worden praktijkvoorbeelden uitgewisseld.

Het programma:

14:30 – 15:00 uur: Inloop en ontvangst
15:00 – 15:05 uur: Welkomstwoord
15:05 – 15:35 uur: Frank Barendrecht, advocaat bij Ploum, zal ingaan op juridische aandachtspunten en mogelijkheden bij strubbelingen met patiënten, cliënten of hun familie
15:35 – 16:35 uur: Bespreking van drie praktijkvoorbeelden door Anne-Marleen den Hertog-de Visser (advocaat bij Erasmus MC), Jolanda Muis (manager bij WelThuis) en  Hans van Wouwe (Hoofd behandeling bij ASVZ)
16:35 – 17:00 uur: Bespreken praktijkvoorbeelden en vragen van aanwezigen.
17:00 – 18:30 uur: Borrel, gelegenheid tot napraten

U kunt uw praktijkvoorbeelden en -vragen bij aanmelding doorgeven of nadien toesturen aan f.barendrecht@ploum.nl.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden

Over het Rotterdams Gezondheidsrecht Dispuut

Het Rotterdams Gezondheidsrecht Dispuut is het dispuut van de master Recht van de Gezondheidszorg van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het symposium is alweer het vijfde symposium dat Ploum en het RGD samen organiseren. Als u meer informatie wilt over het RGD of de master Recht van de Gezondheidszorg: tijdens het symposium zijn het bestuur en leden van het RGD aanwezig. U bent van harte uitgenodigd om kennis te maken en uw vragen te stellen.

Meer informatie