• Agenda

Start-it-up! event

17 Oktober 2019

Voor start-ups en scale-ups

Als startende ondernemer gaat al jouw aandacht hoogstwaarschijnlijk uit naar de ontwikkeling en groei van jouw onderneming. Toch is het voor zowel start-ups als voor scale-ups van belang goed juridisch advies in te winnen, zodat je vervolgens met een gerust hart verder kunt bouwen aan jouw business.

Ploum helpt je daar graag bij en organiseert om deze reden het Start-it-up! event op donderdag 17 oktober 2019. Vanaf 14:30 uur ben je welkom. De workshops starten om 15:00 uur en duren tot 17:15 uur. Na afloop is er gelegenheid tot napraten tijdens een borrel.

Het programma

Het programma deze middag bestaat uit een inloop, een plenaire inleiding, twee workshoprondes en een borrel.

14:30 – 14:45 Inloop
14:45 – 15:00 Plenaire Inleiding
15:00 – 15:45 Workshop ronde 1
16:00 – 16:45 Workshop ronde 2
16:45 – 18:00 Gelegenheid tot napraten onder het genot van een borrel

Inhoud workshops – Inschrijven mogelijk voor twee van de vier workshops

Er zijn vier workshops waaruit je kunt kiezen. De workshops die jouw voorkeur hebben, kun je bij aanmelding aangeven. Hieronder zijn de titels weergegeven en de beschrijving van de workshops te vinden:

Contracten & Algemene voorwaarden: kleine lettertjes, grote gevolgen 

Sprekers: Iris Brinkhof & Thomas Munnik

Aansprakelijkheidsbeperkingen. Een (te?) lange looptijd. Boetebedingen. Algemene voorwaarden van opdrachtgevers kunnen bepalingen bevatten die mogelijk ongunstig zijn voor jou als startende ondernemer. Aan de andere kant kan je met een eigen set algemene voorwaarden werken, en op die wijze proberen te voorkomen dat je voor vervelende verrassingen komt te staan. Wat mag er in algemene voorwaarden staan? En hoe zorg je ervoor dat jouw algemene voorwaarden daadwerkelijk van toepassing zijn? Tijdens deze workshop komen de belangrijkste onderwerpen op het gebied van algemene voorwaarden aan bod.

Intellectueel eigendom: ben ik wel de houder van mijn auteursrecht? 

Spreker: Sabin Tigu

Elke onderneming heeft te maken met intellectuele eigendomsrechten. Ondernemen betekent immers dat er nieuwe intellectuele eigendomsrechten ontstaan (soms zonder men hier bewust van is). Vaak door een gebrek aan geld, worden allerlei kennissen, vrienden of familie gevraagd om te helpen bij bijvoorbeeld het ontwerpen van een website, bij de software of bij het verzinnen van een naam. Ook zien we vaak dat vrienden aan de slag gaan met een idee of een plan en bij succes de onderneming pas gaan oprichten. Hoe zit het dan met de auteurs-, modellen, merk en handelsnaamrechten? Wie is de rechthebbende van de intellectuele eigendomsrechten? Tijdens de workshop komen onder andere deze vraagstukken aan bod en worden de nodige tips en tricks gegeven.  

Arbeidsrecht: hoe ga je om met je menselijk kapitaal en welke regels zijn van toepassing? 

Spreker: Kim Prooij

In deze workshop gaan we in op de arbeidsrechtelijke vragen waar veel start-ups al snel mee te maken krijgen. Neem je direct werknemers in (vaste) dienst of ga je liever aan de slag met een zzp-er of uitzendkracht? Is er een CAO van toepassing en wat betekent dat voor mijn onderneming? En waar moet je op letten als een werknemer ziek wordt? Ook blikken we vast kort vooruit op de belangrijkste wijzigingen in het arbeidsrecht per 1 januari 2020, zodat jullie goed voorbereid verder kunnen ondernemen.

Financieringen: van crowdfunding tot traditionale bankfinanciering 

Spreker: Joost Kool

Waar haal je het geld vandaan om jouw start-up verder te brengen? Crowdfunding, angel investors, venture capitalists of toch gewoon een traditionele bankfinanciering? Mogelijkheden te over, maar welke optie is passend? En wat zijn de knelpunten bij het verkrijgen van financieringen en wat zijn de aandachtspunten waar rekening mee dient te worden gehouden in de documentatiefase? Tijdens de workshop komen onder andere bovenstaande onderwerpen ten aanzien van financieringen aan bod. 

Via de aanmeldknop onderaan deze pagina kun je je aanmelden voor het event en aangeven welke workshops jouw voorkeur hebben. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden

Meer informatie

Sabin Tigu

M +31 6 2269 3321
E s.tigu@ploum.nl

Iris Brinkhof

M +31 6 1255 6792
E i.brinkhof@ploum.nl

Thomas Munnik

M +31 6 2248 1755
E t.munnik@ploum.nl