• Agenda

Bijeenkomst ‘Het vitale belang van vitaliteit: hoe ver mag je als werkgever gaan?’ (Zorgzijn Werkt)

13 Juni 2019

Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door werkgeversvereniging voor Zorg en Welzijn, Zorgzijn Werkt.
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via deze link.

Locatie 

Zorgzijn werkt
Gebouw De Leeuwenhoek 2e verdieping
Ierlandlaan 29
2713 HG Zoetermeer

De huidige instroom van nieuwe zorgprofessionals lijkt onvoldoende om aan de toenemende zorgvraag te kunnen voldoen. De nadruk in de aanpak van de personeelstekorten verschuift dan ook naar het verzilveren van kansen voor het behoud van personeel. Investeren in vitaliteit betreft zo’n kans, maar hoever kan en mag je hierin als werkgever gaan? Meer informatie over ‘Het vitale belang van vitaliteit’.

Programma

Tijdens het eerste deel van deze bijeenkomst zal Guillerm van der Lans van Aon Health Solutions ingaan op de vijf pijlers van vitaliteit en nadrukkelijk stilstaan bij de aspecten ‘financiële gezondheid’ en ‘carrière’. Op interactieve wijze worden vragen beantwoord als: Hoe kan de dialoog over vitaliteit met medewerkers goed worden gevoerd? Welke signalen kun je herkennen en hoe maak je deze bespreekbaar? Welke interventies zijn beschikbaar en kunnen worden ingezet? In het tweede deel van de bijeenkomst belichten we vitaliteit vanuit een juridisch perspectief. In hoeverre kan en mag je daadwerkelijk invloed uitoefenen op de vitaliteit van medewerkers en welke juridische gronden bestaan daarvoor? Samen met Dorien van Straten van Ploum Rotterdam Law Firm staan we stil bij de mogelijkheden die je als werkgever hebt. Daarbij besteden we ook aandacht aan de privacy aspecten van dergelijke maatregelen. Ook komen relevante wijzigingen aan bod die de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) met zich meebrengt. De beoogde datum van inwerkingtreding van de WAB is 1 januari 2020.

09:00 – 09:15 uur Ontvangst Zorgzijn Werkt/ Care2Care

09:15 – 10:30 uur Guillerm van der Lans, Aon

10:30 – 10:45 uur Pauze

11:45 – 12:00 uur Dorien van Straten, Ploum

12:00 – 13:00 uur Afsluiting met lunch, napraten met sprekers

Voor wie

HR-professionals en eindverantwoordelijken bij de leden van ZorgZijn Werkt. Andere betrokkenen en geïnteresseerden bij de leden van ZorgZijn Werkt.

Aanmelden

Gratis voor leden van werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt. Niet aangesloten werkgevers kunnen deelnemen a €50,- excl btw. Aan- en afmelden kan tot donderdag 30 mei gratis, na die tijd zijn wij genoodzaakt een no-show-fee in rekening te brengen a €50,-.Dit geldt ook voor leden. Wil je iemand anders in jouw plaats laten komen? Dit is geen probleem. Geef dit wel tijdig aan zodat we weten wie we kunnen verwachten. Voor meer informatie over deze bijeenkomst kun je contact opnemen met Nicolien Verhage via mail n.verhage@zorgzijnwerkt.nl of telefoon 079-3290707.