• Nieuws

Deals

06 februari 2015
Juridisch nieuws

Deals eerste kwartaal 2015

Project Kafka

Assicurazioni Generali SpA. (‘Generali‘) heeft een 24% belang in Generali PPF Holding (‘GPH‘) van PPF Group N.V. verworven. GPH was een 51/49 joint venture van Generali en PPF Group. Het belang van Generali is stapsgewijs afgebouwd. Generali had reeds en 25% belang verworven van GPH in maart 2013. Met de resterende 24%  heeft Generali de volledige controle verkregen.

Deze (laatste stap van de) deal heeft een waarde van circa € 1,2 miljard.

PPF Group N.V. werd bijgestaan door Tom Ensink en Alette Brehm (advocatuur) en Stan Commissaris en Inge van Sliedregt (notariaat).

Deals vierde kwartaal 2014

Brastec SAS sale and recap

Royal IHC verwerft SAS Offshore van haar Braziliaanse aandeelhouder Brastec Technologies S.A. SAS Offshore is gevestigd in Alphen aan den Rijn en gespecialiseerd in het ontwerpen en vervaardigen van hoogwaardige dekuitrusting voor de offshore olie- en gasmarkt. Door deze overname heeft IHC haar positie versterkt als leverancier van betrouwbare geïntegreerde offshore-systemen en geïntegreerde schepen in deze sector. SAS Offshore heeft ook een minderheidsbelang in de Noorse engineering en service bedrijf AXTech. Dit belang is ook overgenomen door IHC.

De aandeelhouder van SAS Offshore , Brastec Technologies S.A., werd bijgestaan door Tom Ensink en Huub Pilgram.