• Nieuws

Overnames en fusies: deals Q4 2017 – Q1 2018

10 april 2018
Fusies & overnames

In Q4 van 2017 en Q1 van 2018 zijn er een aantal deals geclosed met betrekking tot overnames en fusies. Een aantal hiervan vindt u hieronder.

Deals Q4 – 2017

Project Eolica 

De Eneco Groep neemt 17 windmolenparken en verschillende windprojecten in ontwikkeling over van De Wolff Verenigde Bedrijven. Door de overname groeit Eneco’s totale pijplaan aan nieuwe windprojecten. In totaal wekt Eneco, mede door een recente overname van 53 windmolens, nu met 363 windmolens op land en 103 windmolen op zee groene stroom voor zowel particuliere als zakelijke klanten. De windparken bevinden zich met name in de provincie Friesland en regio Rotterdam.

Nick Hessels en Jeroen Terstegge hebben Eneco Groep bijgestaan.

Project Safe 

FIELDS Group heeft een meerderheidsbelang genomen in FMTC. FIELDS Group is een gerenommeerde industriële holding met kantoren in Amsterdam en München. FMTC is een vooraanstaande aanbieder van veiligheidstrainingen in Nederland voor de offshore, maritieme, wind en industrie sectoren. Samen zullen zij FIELDS Group verder bouwen op de sterke fundamenten die zijn opgebouwd de afgelopen jaren.

Nick Hessels en Jeroen Terstegge hebben de koper FIELDS Group geadviseerd tijdens deze deal.

Deals Q1 – 2018

Project Peru

De Eneco Groep (“Eneco”) neemt E.ON Benelux over van Uniper Benelux. Door de overeenkomst zullen circa 200.000 Nederlandse particulieren en zakelijke klanten overgaan van E.ON naar Eneco. De overname geeft Eneco mogelijkheden om te groeien op het gebied van duurzame energie en innovatieve energiediensten.

Nick Hessels en Jeroen Terstegge hebben de koper Eneco Groep geadviseerd tijdens deze deal.

Project Dune 2

FIELDS Group verkoopt Eurotech Group B.V. (“Eurotech”) aan MGG Group B.V. (“MGG”), marktleider op het gebied van hoogwaardige en complexe aluminium zand- en lagedruk gietwerk in Europa. FIELDS Group nam een meerderheidsbelang in oktober 2013 en heeft sindsdien samen met het management gewerkt aan de ontwikkeling van Eurotech.

De overname van Eurotech sluit perfect aan bij de groeistrategie van MGG.

Nick Hessels en Jeroen Terstegge hebben de verkoper FIELDS Group geadviseerd tijdens deze deal.

Meer informatie

Nick Hessels

M +31 6 2269 3330
E n.hessels@ploum.nl

Print dit artikel