• Nieuws

Autoriteit Persoonsgegevens: “testen op alcohol, drugs of geneesmiddelen tijdens werktijd alleen met wettelijke regeling

29 maart 2019
IT & privacy - Privacy

Werkgevers mogen werknemers alleen op het gebruik van alcohol, drugs of geneesmiddelen testen als daar specifieke wetgeving voor is. Is er geen specifieke wetgeving en voeren werkgevers toch dergelijke tests uit, dan overtreden zij de privacyregels. Dit stelt de AP in zijn persbericht van 15 maart 2019.

Voor sommige risicovolle beroepen bestaat een wettelijke regeling, zoals bijvoorbeeld piloten en schippers. Zij mogen getest worden. Voor risicovolle beroepen waarvoor nog geen specifieke wetgeving bestaat, moet de wetgever de afweging maken of die alsnog moet worden gemaakt.  De AP begrijpt dat werkgevers zich verantwoordelijk voelen voor de veiligheid op de werkvloer en dat problemen met alcohol, drugs en geneesmiddelen een bedreiging kunnen vormen, met name bij risicovolle beroepen. Maar werkgevers kunnen niet zomaar van alle medewerkers eisen dat ze meewerken aan een alcohol, drugs of geneesmiddelentests. De AP noemt enkele alternatieven voor het uitvoeren van tests, zoals een actief HR-beleid gericht op het welzijn van de medewerkers en de veiligheid op de werkvloer en begeleiding door de bedrijfsarts van medewerkers met problematisch gebruik van middelen.

Het volledige persbericht is te lezen via deze link.

Voor vragen? Neem contact op met Miranda Top-Sarneel.